tiistai 3. huhtikuuta 2018

Tehokkaat ja luonnolliset hiustuotteet

Eikö luonnolliset hiustuotteet tunnu tehokkailta? Tämä on väite, jonka kuulee aika usein, joten esittelen muutaman suosikin. Näistä purnukoista löytyy etenkin kosteuttavuutta useassa eri muodossa :)


Organic Shop Silk Nectar on hoitava shampoo, joka pesee hellästi ja antaa hiuksille silkkistä kiiltoa. Minun tukalle sopii hyvin, jos käytän vain kiiltoa lisäävää shampoota tai hoitoainetta. Muuten olisi uhkana hiusten littanaksi lätsähtäminen. Kiireessä voisin käyttää tätä shampoota yksin ilman hoitoainetta. Silloin hiuksiin tulisi luonnollista ilmavuutta ja shampoon antamaa hoitavuutta.

Edullinen hinta näkyy Organic Shopin pakkauksissa, joten shampoossa ei ole esimerkiksi flippikorkkia. Korkki pitää pyörittää kokonaan pois eikä isossa suuaukossa ole mitään välikappaletta, joka rajoittaisi ulos tulevan shampoon määrää. Mutta nämä ovat pieniä virheitä, koska Organic Shop on niin epätavallisen edullista luonnonkosmetiikkaa. Silk Nectar Shampoon hinta on Sokoksella 3,50 €.


Voi iHerb minkä teit! Nettikauppa poisti MillCreek Keratin Conditionerin valikoimista heti, kun minä löysin tämän. Pitänee metsästää hoitoaine jostain tai sitten kokeilla muita iHerbin keratiinihoitiksia. Minulla on helposti katkeilevat hiukset, joten suosin keratiinihoitoaineita noin joka toisella pesukerralla. Pidän taukoja, koska tuntuu että tukkani saa välillä yliannostuksen keratiinia eikä hoitoaineet toimi enää niin hyvin. MillCreek on aivan mahtava hoitoaine, joka saa kärsineet hiukset näyttämään rakeenteeltaan terveemmiltä, eli katkenneet hiukset eivät näy niin hyvin.

MillCreekin hiustuotteet maksavat iHerbissä noin 5,80 € / 473 ml. MillCreek ei taida olla puhdasta luonnonkosmetiikkaa, mutta sisältää kuitenkin paljon useita luonnollisia ainesosia. 


Arganöljy on suosikkini monitoimiöljyistä, joista esimerkkinä on Pure by Ekovista. Öljy hoitaa kasvojen ihoa, vartaloa ja hiuksia. Kuinka kätevää onkaan hieroa öljyä ensin vaikka kasvoille ja ylimääräiset voi holvata hiuksiin. Tippaakaan ei mene hukkaan, mutta toki myös öljypullon annostelu toimii loistavasti. Hiukseni ovat helposti latistuvaa sorttia, joten pieni määrä arganöljyä riittää esimerkiksi hamppuisten latvojen selvittämiseen. Paksumpi ja pörröisempi hiuslaatu varmasti hörpsäisee reilummin öljyä, joten kokeilemalla selviää oikeaa määrä. Ekovistaa myy vaikkapa Ruohonjuuri hintaan 24,90 € / 100 ml. 

Evolve Nourishing Elixir on ohut ja melko juokseva hiusseerumi, vaikka se sisältääkin öljyjä. Olen voinut käyttää tätä suositellut 3-4 tippaa, koska seerumi on kevyt ja nopeasti imeytyvä. Seerumi vähentää hiusten lennokkutta, eli sitä sähköisyyttä mitä talvella usein syntyy. Kosteutusteho voisi olla asteen parempi, mutta tykkään silti tästä kovasti, koska kaikki ominaisuudet ovat hyvin tasapainossa. Uskoisin tämän olevan varma valinta monelle hiuslaadulle. House of Organic myy Evolve Nourishing Elixir hiusseerumia hintaan 6,90 € / 10 ml ja 19,90 € / 30 ml.


Hyvien suihkutettavien hoitoaineiden löytäminen ei ole helppoa. Joico on suosikkini, mutta myös luonnolliselta puolelta on löytynyt yksi hyvä tuote. Root2Tip Honey Rain Detangle Hair Juice todellakin pehmensi hiuksia välittömästi. Hienojakoinen suihke on tarkoitettu kiharalle (afro)tukalle, joten ei ihme, että siinä on on hoitavuutta, mutta liikaa käyttämällä voi tehdä hiuksista vähän raskaat. Jätettävä hoitoaine tuli brittiläisen Glowwboxin mukana, ja tätä saa vain ulkomailta tilaamalla. Hintaa Root2Tip suihkeella on noin 13 euroa.


Käytätkö luonnollisia hiustuotteita, vai löytyykö huonoja kokemuksia esimerkiksi heikon hoitavuuden suhteen?


Ekovistan arganöljy on saatu testiin.

4 kommenttia:

 1. Ilahduin, kun huomasin, että Organic Shopin tuotteita oli tullut Halpa-Hallin valikoimiin. Ei tosin vartalonkuorintoja näkynyt meidän HH:ssä, mutta hiustuotteita oli hyvä valikoima :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tein saman huomion, ja toivottavasti mahdollisimman moni kokee merkin tuotteita vaikka halpa hinta voi epäilyttää :)

   Poista
 2. Mä tykkään käyttää shampoita ja hoitoaineita, mutta muotoilutuotteisiin en ole vielä mihinkään rakastunut palavasti. Ehdottomaksi lemppareiksi on nousuut Rahuan tuotteet, mitä käytän oikeastaan viikoittain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahua olisi mielenkiintoinen merkki, vähän luonnonkosmetiikan luksusta :)

   Poista