keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Kokoa oma meikkipaletti luonnonkosmetiikalla

Meikkipalettia ostaessa usein käy niin, että mukana on itselle sopimattomia sävyjä. Kuinka kätevää onkaan, jos voi koota itselleen parhaan värimaailman. puroBIO on italialainen luonnonkosmetiikkamerkki, jolta löytyy edullisia ja eläinkokeettomia meikkejä ihan kaikille. Nyt puroBIOn puuterimaisista tuotteista, kuten luomiväreistä, kivipuutereista, meikkipuutereista, aurinkopuutereista, korostusväreistä ja poskipunista on täyttöpakkaukset, joista voi koota paletin tai vaihtaa alkuperäisen pakkauksen tyhjän pannun uuteen.Sain testiin puroBION meikkien täyttöpakkauksia, jotka tulevat yksinkertaisessa pahvirasiassa sekä magneettipaletin, jossa täyttöpakkaukset pysyvät napakasti kiinni.


Paletissa oli lappu, jonka mukaan meikkinapit sai helposti paikoilleen. Muuten olisi voinut hiukan joutua leikkimään tetristä :). Paletissa on iso, koko kannen peittävä peili, joten tämä sopii hyvin meikkaamiseen matkoilla.


Eyeshadow Refill luomiväreillä ei ole nimiä, vaan numerot. Ensimmäinen sävy on purppurainen 06. Sävy on kimaltava, pehmeä muttei kuinkaan pöllyävä. Pigmentti on hyvä, muttei aivan niin intensiivinen kuin miltä se pannussa näyttää. Tätä joutuu pari kertaa kerrostamaan, mutta sävy on toki kaunis.

Messingin väriseksi kuvattu sävy 16 on ihanan pehmeä ja lähes voidemaisen tuntoinen. Tämä on sellainen sävy, jota voi koostumuksen ansiosta levittää hyvin ihan sormellakin. Pigmentti on todella rikas, joten kyseessä on erittäin laadukas luomiväri.

Mattaisista väreistä 02 on maanläheinen, taupemainen ruskea. Sävyä lähtee hyvin irti, mutta tämä on hiukan pöllyävä. Annan sen kuitenkin anteeksi hyvän pigmentin takia.


Toinen mattaväri 11 on vaniljaisen keltainen vaalea sävy. Kuten edellinen matta, niin tämäkin hiukan murustaa poskille, mutta pigmentti on peittävä.

Poskipunista löytyy neljä eri vaihtoehtoa, joista minulla on väri 02. Tämä on heleä persikka, joka taittaa pinkkiin. Poskipuna on sävyltään hento, joten sitä saa kerrostaa melko paljon. Ei ehkä siis vahvojen meikkien ystäville, vaan jos haluaa suloisen ja luonnollisen punan poskille.


Trendien mukaisesti highlighteria eli korostusväriä ei voi jättää välistä. Sävy 01 on erittäin kaunis shampanjainen väri, jonka kerrotaan sopivan kaikille ihosävyille. Vähän kuten luomivärisävy 16, niin tämäkin on mukavan pehmeä koostumukseltaan. Highlighter on väririkas, joten sillä saa halutessaan reippaan kuullon poskille etenkin sormella ihoon taputellen. 

Aurinkopuuteri on mattainen koostumukseltaan, ja tarjolla on neljä vaihtoehtoa eri sävyisille ihoille. 01 on kaikista vaalein ja sopivin keskivaalealle sekä vaalealle iholle. Sanoisin, että sävy on hiukan viileään taittava. Pigmentti ei ole hurjin, mutta kerrostettavissa. Korostusvärin tapaan aurinkopuuterinkin värinappi on mukavan iso ja riittoisa. 


puroBIO -meikkien jälleenmyyjiä ovat esimerkiksi Hehku -nettikauppa sekä Hehkun myymälöistä Helsinki Forum, Vantaa Koivukylä ja Oulu Pekurinkulma. Meikit ovat myös suurimpien Prismojen valikoimassa, ja kauppakohtaisen myynnin voi katsoa Foodiesta, kun vaihtaa oikeasta yläkulmasta kaupaksi oman lähi-Prisman. Nettikaupoista House of Organic ja Hyvinvoinnin Tavaratalo ovat muun muassa jälleenmyyjiä.

Katsoin hinnat täyttötuotteille Hehkun nettikaupasta (täyttötuotteiden lisäksi meikit voi toki ostaa myös tavallisessa muovipakkauksessa):

Eyeshadow refill 4,50 €
Blush refill 7,50 €
Bronzer refill 7,50 €
Highlighter refill 7,50 €


Tuotteet on saatu testiin.

14 kommenttia:

 1. Ai vitsit miten herkullisia sävyjä, etenkin tuo kultainen ja violetti <3

  VastaaPoista
 2. Tää on jotenkin niin hauska brändi, kun kuulin ekaa kertaa nimen, ajattelin, että kyseessä on suomalainen firma. :D Tällainen itsekoottava juttu on aina hyvä, ainakin itsellä jää usein luomiväripaleteista monta sävyä käyttämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimi voisi olla hyvin suomalainen :). Minunkin paleteista huomaa heti ne suosikkivärit, jotka saatan jopa kuluttaa loppuun mutta joihinkin väreihin ei koske lähes lainkaan.

   Poista
 3. PuroBion meikit on todella hyviä sn mitä olen itse kokeillut, ja hintataso mukavan alhainen. En tiennytkään, että niitä on myös joissakin Prismoissa, mutta se on hyvä uutinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin se oli ihan uusi juttu, mutta ei ainakaan omasta Prismastani vielä löytynyt :)

   Poista
 4. Aurinkopuuteri, highlighter ja poskipuna alkoivat kiinnostamaan... Aurinkopuuterin sävy näyttää just passelilta varjostusten tekemiseen ja poskipunassa on ihanan hempeä sekä raikas sävy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi itsekin käydä katsomassa muitakin sävyjä kaupassa, koska värimaailmat esim. poskipunissa ovat luonnolliset :)

   Poista
 5. Onpas kauniita sävyjä ja hyvin sopii yhteen kaikki sun paletissa! :) Harmi kun tämä merkki ei ainakaan vielä ole Tampereen Hehkun myymälöissä saatavilla. Ehkä jonain päivänä, Hehku on mun mielestä erittäin tervetullut kauppa, Suomessa kun kosmetiikkaan keskittyneitä kivijalkaliikkeitä ei ihan liikaa ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävyt ovat kyllä oikein sointuvat, vähän väriä ja luonnollista sävyä. Täällä Sokos meinaa olla ainoa kosmetiikkauppa markettien ohella, niin Hehku oli kyllä toivottu lisä tarjontaan :)

   Poista
 6. En ole kokeillut tämän merkin tuotteita ollenkaan mut onpa ihanan näköisiä! :o ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tältä merkiltä kyllä löytyy kivoja tuotteita, toki pientä vaihtelua on pigmenteissä mutta kannattaa testeriä ensin kokeilla :)

   Poista