tiistai 23. lokakuuta 2018

XZ Kaura hiusöljy

Kotimaisista merkeistä XZ on varmaan yksi kovin uudistumaan, ainakin Lumenen jälkeen. Aina välillä hyllystä bongaa uutuuksia, joista ei ole nähnyt yhtäkään mainosta etukäteen ja samalla jokin vakkarituote on poistunut valikoimasta. Ilahduttava ja harmittava tilanne yhtä aikaa. Nyt kiinnostuin uudesta Kaura hiusöljystä, josta en ollut lukenut yhtään kokemusta. Piti siis ostaa sika säkissä niin sanoakseni ja kokeilla tuotetta itse.


                                   Lue myös: Kampaamotuotteet edullisesti netistä


                                Lue myös: L´oreal Extraordinary shampoo ja hoitoaine

Kaura hiusöljyä voi käyttää kuiviin hiuksiin silottavana hiusöljynä, ja siinä se toimii hennoissa hiuksissani, jos olen varovainen annostelussa. Öljyt ovat lähtökohtaisesti hyvä tapa silottaa höttöisiä latvoja, mutta kannattaa muistaa oma hiuslaatu ja öljyn koostumus. 

Muistan vuosia sitten kokeilleeni ekaa kertaa öljyä hiuksiin ja se oli juuri Kaura hiusöljyn tapainen, eli liian paksun hoitavaa. Siihen aikaan öljyt eivät olleet niin iso trendi kuin nyt, joten testailut jäivät sikseen. Tuntuu, että nykyään öljyt ovat koostumuksiltaan paljon helpompia ja keveämpiä. Yhden tuotteen perusteella ei siis kannata tyrmätä ajatuksiaan öljyistä. Esimerkiksi arganöljyillä en saa tahmaa hiuksiin, vaikka annostelisin runsaammin.

XZ Kaura hiusöljyä voi käyttää myös kosteuttavana hoitona hiuspohjaan ja samalla sivellä sitä pituuksiin ennen shampoopesua. Mutta miten kävikään. Hiukseni olivat lähmäiset pesun jälkeen, joten totesin että tämä on liian paksua minulle. Öljy on tarkoitettu karheille ja vaikeasti käsiteltäville hiuksille. Hiukseni eivät ole ehkä näin kärsineet, kuivat kyllä, mutta yleensä tälläiset tuotteet toimivat minullakin.

                                     Lue myös: Dove hiustuotteet


XZ Kaura hiusöljy ei ollut siis täysin minun juttuni, mutta jos kaipaat edullista ja kotimaista tuotetta kuivan hiuspohjan ja hiuksien hoitoon, niin mikseipä tätä voisi testata marketin hyllystä. Paksut ja karheat hiukset voisivat sopia öljyn kanssa parhaiten yhteen. Ehkä minun pitäisi kokeilla Kaura -sarjan shampoota ja hoitoainetta, koska XZ on minusta perusvarma hiustuotemerkki, jolta löytyy aina välillä oikein mukavia tuotteita. Hiusöljy maksoi Prismassa 4,90 €.


                          Lue myös: Parhaat kosmetiikan verkkokaupat


14 kommenttia:

 1. Mä kierrän erilaiset hiusöljyt aika pitkälti kaukaa. Niiden kanssa en saa latvoihin samanlaista sileyden tunnetta kuin hiusseerumien kanssa, ja öljyjen kanssa on toisaalta aina myös se ongelma, että se saattaa tehdä hiuksista lähmäiset. Toki paljon öljystä riippuen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta se on hyvin paljon riippuvaista öljystä. Tämä oli liian raskas minulle, mutta toki mieltymyksetkin vaikuttaa :)

   Poista
 2. Mulla on ollut jonkun aikaa hiusöljyt tauolla, mutta eiköhän taas talven tullen ole aika ottaa ne käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä joskus lorautan öljyä hoitoaineen sekaan, jos on esim. heikompi hoitoaine kyseessä :)

   Poista
 3. Multa on mennyt tällainen öljy ihan ohi, vaikka tykkään öljytä hiuksiani aika tavalla... en liota hiuksiani öljyssä, heh, mutta paljon sitä kuluu kuitenkin;) Täytyy yrittää suosia kotimaista XZ seuraavan kerran, kun lähden öljyjä hommaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivoin, että tämä olisi toiminut, koska pidin ideasta, että laitetaan öljyä hiuksiin ennen shampoopesua. Tki voisi kokeilla tätä kikkaa kevyemmän öljyn kanssa :)

   Poista
 4. Aussie-merkillä on ihana hiusöljy, jossa on tosi hyvä tuoksu ja "ohut" koostumus. Sitä saa ainakin Kicksistä alle kympillä, suosittelen :)

  VastaaPoista