sunnuntai 28. marraskuuta 2021

The Ordinary Retinol in Squalane 0.2 %

The Ordinaryn uutuuksiin kuuluu Retinol in Squalane seerumit, joista löytyy kolme eri vahvuutta. Miedoin 0.2%, keskivahva 0.5 % ja vahva 1 %.

Valitsin itselleni miedoimman, koska en ollut vähään aikaan käyttänyt retinolia. Retinolin käyttö tulisi aina aloittaa kevyestä vahvuudesta, jottei iho liikaa "säikähdä". Retinoli on kuitenkin melko vahvaa kamaa, ja suosittu raaka-aine ikääntymisen merkkien hoitamisessa.

The Ordinaryn seerumissa retinoli on yhdistetty skvalaaniin. Skvalaani on kosteuttava lipidi. Sen kerrotaan olevan kuin ihon omaa talia, eli se ei tuki ihoa ja aineosana sen pitäisi sopia kaikille ihotyypeille, jopa rasvoittuvallekin iholle. 

Omalla sekaihollani seerumi tuntuu kosteuttavalta, joten uskoisin myös että kuivaihoiset pitävät tästä kovasti. Kääntöpuolena taas oli se, että välillä seerumi tuntui jättävän ihoni rasvaiseksi. Piti siis käyttää seerumia melko hennolla kädellä, ja pistin seerumin päälle hyvin kevyesti voidetta.

Nyt talven tullen huomaan, että tämä rasvoittuminen on selvästi vähentynyt. Voin käyttää seerumia kaksi reilua tippaa. Alkutalven yllättävän kova pakkanen on kuivattanut ihoani, ja kosteuden tarve on kasvanut.


Retinol in Squalane 0.2 % on siis kevyin The Ordinaryn seerumeista retinolin määrältään, mutta silti ihoni tuntuu näyttävän virkeämmältä. Osa syynä on varmasti skvalaanin kosteuttavuus, jonka puute näkyy helposti ihon harmautena tai korostaa juonteita.

Kevyemmän koostumuksen takia iholleni on ollut parempi The Ordinaryn Granactive Retinoid 2% Emulsion seerumi. Tässä on siis retinolin sijaan yhtä tehokasta (tai jopa tehokkaampaa) retinoidia, joka on hellempi iholle kuin retinoli. Koostomus on maitomainen, ei siis öljyinen tai ihoa rasvoittava.

The Ordinary Retinol in Squalane 0.2 % maksaa noin reilut 7 euroa. Edullista tavaraa, kuten The Ordinary yleensäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti