sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Liian halpaa Korresia?

Vaikuttaako brändiin negatiivisesti, jos marketti myy sitä halvalla? Löysin Citymarketista Korresin tuotteita superhalvalla, noin 90 prosentin alennuksella. Maksoin Wild Rose normaalin ja sekaihon päivävoiteesta vain nelisen euroa, kun sen normaali myyntihinta on yli 40 €. 


Olin tietenkin innoissani, koska sain laatutuotteita näin edullisesti ja pistin Instastoryyn kuvia vinkiksi muille. Sain muutamia viestejä ja ajatuksia herätti erään entisen Hehku-kosmetiikkaketjun myyjän sanat. Kuinka halvalla Korresia voidaan myydä ja miten se vaikuttaa esimerkiksi muihin jälleenmyyjiin, jotka myyvät tuotetta sen normaalihinnalla. Citymarketin edullisten Korres-tuotteiden alkuperä on siis mitä todennäköisemmin myös Keskoon kuuluneesta Hehkusta, joka lopetti toimintansa vuoden 2019 alussa.


Korresin halpamyynti Citymarketissa on harvinainen poikkeus ainakin näillä hinnoilla eikä samaa ihan heti nähdä. Korresin maineelle tästä tuskin tapahtuu isompaa vahinkoa. Mutta mieleen nousi pari muuta esimerkkiä kuten Tigi. Ennen Tigi oli kampaamomerkki, ja mielikuviltaan vähän laadukkaampaa tavaraa. Nykyään Tigiä saa vaikka Tokmannilta, eikä hinnat päätä huimaa. Käytän edelleen Tigin tuotteita ja ostan niitä vaikka sitten marketista, mutta mielikuva Tigistä on silti vähän madaltunut. Sama tulee mieleen Victoria´s Secretistä. Tuntuu kaukaiselta ajatukselta, että joskus oikeasti himoitsin merkin vartalovoiteita ja pidin mahtavana, jos lentokentältä löytyi VS-kauppa. Nyt merkki on ajatusmaailmaltaan vähän vanhentunut Victoria´s Secret enkeleineen. Lisäksi on sama ongelma kuin Tigillä eli tuotteita myydään halpakosmetiikan kaupoissa, ja se laskee heti imagoa, vaikkei halpakaupoissa mitään vikaa ole.

En tiedä sitten lopulta laskeeko vai nostaako se myyntiä, jos tuotteet ilmestyvät marketteihin. Marketeissa voidaan myydä halvalla ja paljon, mutta laadukkaampi jälleenmyyjä voi veloittaa tuotteista korkeamman hinnan.


1 kommentti:

  1. Parempi et Cittari myy halvalla Hehkun varastot loppuun ennen kuin tuotteet menee vanhaksi, onhan ne kuitenkin olleet samaa ketjua, ettei ole minkään toisen toimijan riesaksi heitetty tai mikä pahinta roskiin. Tällaisissa tapauksissa ymmärrän hyvin, että nämä myytiin tällä tavalla halvalla.

    Mutta joo, jos ajattelen, että Jane Iredalea esim. myytäis marketissa, niin kyllä se vaikuttaisi mun mielikuvaan siitä. Korresin kohdalla ei näin ole, sillä Kreikassa se on myynnissä lähes jokaisessa marketissa ja apteekissa, joten en miellä sitä mitenkään niin ylelliseksi, ettei sitä voisi marketissa meilläkin myydä. :D

    VastaaPoista