sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Luonnonkosmetiikan saippuoiden suosikit ja inhokki

Teksti sisältää mainoslinkin.


Käsisaippuaa kuluu nyt sattuneesta syystä reilusti enemmän kuin normaalisti, joten olen alkanut kiinnittämään enemmän huomiota millä kätöseni pesen. Olen alkanut suosimaan luonnonkosmetiikkaa, koska usein luonnonkosmetiikan saippuoissa ei ole sodium laureth sulfatea. SLS on pesevä ainesosa, joka voi ahkerassa käytössä alkaa kuivattamaan ihoa. Shampoissa tosin SLS ei minua haittaa, koska muuten tuntuu että hiukset eivät puhdistu kunnolla.


Organic Shopin Pomegranate & Pathcouli tuoksuu keveän makealle, mutta tuoksu ei jää ihoon pyörimään pesun jälkeen. Saippua ei ole liian lirua, joten se ei karkaa sormista karkuun. Saippua vaahtoaa myös sopivan verran. Pakkaus on iso 500 ml, joten neljällä eurolla saa vastinetta rahoilleen. Ainoa miinus on se, ettei pakkaus ole läpinäkyvä, koska tykkään seurata kuinka paljon tuotetta on vielä jäljellä. 


Organic Shopin lisäksi Urtekramin käsisaippuat ovat mieleeni, ja niitä saakin helposti kauppareissulta ostettua matkaan. Saatavuus on siis parempi, joten Urtekramia tuleekin ostettua eniten. Saippuahyllyllä saattaa välillä olla tyhjää, mutta Urtekramia saa isoimmista marketeista aina. Tätä selittää useamman euron korkeampi hinta verrattuna yleisimpiin saippuoihin, joten saatavuudesta ei ole tarvinnut kärsiä. Urtekramin saippuoissa on myös valinnanvaraa tuoksujen suhteen. Ostan yleensä tämän luonnollisen marjaisen Nordic Berries saippuan tai Aloe Veran, jonka tuoksussa onkin yllättäen vähän makeutta, eikä se tuo oikeastaan aloe veraa heti mieleen.

 

Tokmannin Pisara-sarjasta löytyy tuotteita, jotka ovat 95 prosenttisesti luonnonkosmetiikkaa eivätkä sisällä eläinperäisiä ainesosia. Saippua tuoksuu raikkaalle, koska siinä on karpaloa, teepuuta sekä kehäkukkaa. Mutta voi kuinka ihoni alkoi kuivua ja huomasin, että tämä sisältääkin SLS-ainetta. Olisin mielelläni ostanut vain 2 euroa maksavaa lähes luonnonkosmetiikan saippuaa, koska käyn usein Tokmannilla ja nyt tosiaan saippuaa menee tavallista enemmän. 


Markettien valikoimista ei taida juurikaan löytyä SLS-vapaita käsisaippuoita, ellei huomioi luonnonkosmetiikan tuotteita. Onhan SLS toki hyvin keskustelua herättävä aihe, koska onko sen korvaavat ainesosat sitten sen parempia tai voiko yleensä sanoa, että SLS tulisi olla vältettävien ainesosien listalla. Tuskin, mutta itse tykkään käyttää käsisaippuani ilman sitä.


Hyvinvoinnin * nettikaupasta löytyy runsaasti luonnonkosmetiikan käsisaippuoita *, kuten Urtekram, Lavera ja Madara.


* mainoslinkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti