sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Teemaviikko: Ole Hyvä hiustenhoitoa

Kotimaisen kosmetiikan teemaviikko päättyy hiustenhoitoon. Ole Hyvä on varmasti tuttu merkki, jos olet käynyt vaikka Ruohonjuuressa tai muissa luonnonkosmetiikkaa myyvissä liikkeissä. Kotimaiset tuotteet on valmistettu luonnonraaka-aineista, kuten marjoista, kasveista ja eteerisistä öljyistä.


Ohuille ja kuiville hiuksille sopiva Tyrni-hilla-appelsiini shampoo on tuoksultaan melko kevyt, mutta mainitut ainesosat on tästä huomattavissa. Itse tykkäsin miedosta pesusta, joka ei varmasti kuivata huonokuntoisiakaan hiuksia. Jos on todella likainen tukka, niin silloin useampi pesukerta voi tulla tarpeeseen tällä shampoolla. Koostumukseltaan merkin shampoot ovat todella liruja, joten se voi ehkä vaikuttaa käyttömukavuuteen, koska aine lorahtaa helposti käsistä lattialle.


Mustikka-minttu-mustaherukka shampoo oli niin virkistävän kuuloinen tuote, joten ostin myös sen testiin. Tuoksultaan tämä on hyvin raikas, ja minttu on selvästi dominoivin ainesosa.


Shampoo on tarkoitettu rasittuneille ja rasvoittuville hiuksille, joka tuntuu minusta aika spesifiltä yhdistelmältä. Rasvaisille hiuksille tämä sopiikin hyvin, koska shampoo on melko pesevä ja hiukset jäävät nahkeiksi pesun jälkeen. Mutta miten tämä sopii rasittuneille hiuksille? Itse koen rasittuneiden hiusten tarkoittavan esimerkiksi värjäyksistä kärsinyttä tukkaa, joka kaipaa hellävaraisempaa hoitoa. 


Ole Hyvä pulloa ei kannata nakata tyhjänä roskiin, vaan sen voi käydä täyttämässä tuotteita myyvissä kaupoissa. Uutena pullo maksaa reilut 6 euroa, mutta uudelleen täyttämällä litrahinta on halvempi. Täällä näkyy kaikki myynnissä olevat shampoot. Olen ihmetellyt miksei kaupoista löydy Ole Hyvä-hoitoaineita, mutta selvisi, että niitä ollaan uudistamassa. Nettisivuilla lukee, että hoitoaineiden pitäisi ilmestyä todennäköisimmin elokuussa, mutta vielä niitä ei näkynyt.

4 kommenttia:

 1. Omena-vanilja-kaneli shampoo kuullostaa niin herkulliselta, että ostan heti, jos jostain satun löytämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole Hyvällä on kyllä herkullisen kuuloisia tuoksuyhdistelmiä. Monessa kaupassa on vaan aika pienet valikoimat, että voi joutua omaa suosikkiaan vähän metsästämään :)

   Poista
 2. Tuoksut kuulostavat näissä tosi hyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu oli molemmissa tosi hyvä, mutta vain tuo kuivien hiusten shampoo oli ominaisuuksiltaan mun makuun :)

   Poista