torstai 15. joulukuuta 2016

Karpalon puhtautta iholle - Ekopharma

Kotimainen luonnonkosmetiikka on minulle melko tuttua, mutta vielä on paljon tutkittavaa esimerkiksi Ekopharman valikoimista. Ekopharma Helsinki on kotimaisiin marjoihin ja kasviuutteisiin perustuva ihonhoitosarja, joka sopii myös herkkäihoisille. Marjat ovat vahvasti näkyvillä pakkauksissa, joten luonnonmukaisuus tulee esille myös tätä kautta. Ekopharma on siis kotimaista luonnonkosmetiikkaa, jolla on Leaping Bunny -tunnus eläinkokeettomuudesta, ja tuotteet sopivat vegaaneille.


Mietin aloittaisinko Ekopharmaan tutustumisen esimerkiksi puhdistustuotteista, mutta ihonhoidon erikoistuotteet ovat intohimoni. Valitsin kokeiluun talintuotantoa tasapainottavan ja epäpuhtauksia hoitavan Karpalo-sarjan naamion ja hoitogeelin akneen. Muut Ekopharman sarjat ovat rauhoittava Herukka, uudistava Tyrni sekä kosteuttava Vadelma. 


Karpalo naamio on mukavan paksua kuin kosteusvoide, mutta silti se imeytyy ihoon lähes kokonaan 15 minuutin vaikutusajalla. Täyteläistä naamiota on ihana hieroa iholle ja sen tuoksu on miellyttävä. Naamio tuoksuu kirpsakalle karpalolle, mutta se sisältää myös raikasta, antimikrobista piparminttuöljyä. 

Karpalo naamio lupaa syväpuhdistaa, kirkastaa ja tasapainottaa ihon rasvoittumista sekä rauhoittaa tulehtunutta ihoa. Iho näyttää naamion käytön jälkeen puhtaammalta, huokoset pienemmiltä eikä mustapäitä huomaa niin selvästi. Naamiossa toteutuu ominaisuudet, joita epäpuhdas iho kaipaa.

Vaikka tämä on näpyistä kärsivän ihon naamio, niin silti se ei ole kiristävä tai muutu iholla kuivaksi maskiksi, kuten monet tälle ihotyypille suunnatut tuotteet. Edes naamion sisältämä kaoliinisavi ei saa ihoa kuivaksi.


Karpalo Anti-Akne Hoitogeeli on tehotuote finnien hoitoon. Tulehdusta vähentävä seerumi sisältää esimerkiksi salisyylihappoa sekä pajunkuoriuutetta, jolla on aspiriininkaltaisia ominaisuuksia. Pipettipullossa tuleva Anti-Akne Hoitogeeli on nimestään huolimatta hyvin nestemäinen tuote. Pipetti toimii hyvin eikä tuotteen annostelu ole vaikeaa.

Minulla tulee helposti finnejä leukapieliin, joilla on luultavasti yhteys hormonaaliisin syihin. Antimikrobinen hoitogeeli auttaa myös näihin iho-ongelmiin. Olen saanut leukapielet pysymään puhtaana säännöllisellä ja jokailtaisella hoitogeelin käytöllä.

Hoitogeeli voi kuivattaa ihoa, joten ainetta suositellaan käyttämään vain tulehdusten päälle. Olen silti sivellyt tuotetta myös ennaltaehkäisevästi, enkä ole huomannut ihon kuivumista, mutta rasvoittuva ihoni ei olekaan herkimmästä päästä.


Ekopharma on ammattilaissarja, joten tuotteita myyvät kauneudenhoitoalan ammattilaiset, kuten kosmetologit ja parturi-kampaajat. Itse koen kosmetelogilla ostoksilla käymisen hieman hankalaksi, ellen käy samalla kasvohoidossa, mutta onneksi tuotteiden ostaminen onnistuu myös netin kautta. Ihokeskus on nettikauppa, joka on perustettu kauneushoitola Ihokeskus Taina Paarmaksen oheen. Myynnissä on siis samoja tuotteita, joita kauneushoitolassa käytetään ja nettikaupan kautta on mahdollista saada kosmetologin asiantuntevaa tuoteneuvontaa.

Karpalo Balance kasvonaamio maksaa 24,50 € ja Anti-Akne Hoitogeelillä on hintaa 19,90 €.

Ekopharma kirjoitetaan muuten isolla, eli EKOPHARMA. Kokeilin sitä tekstiin, mutta nimi pomppasi aina jotenkin liikaa silmään, joten kirjoitin sen pienellä.Tuotteet on saatu testiin. En hyödy linkkien klikkaamisesta.

14 kommenttia:

 1. Nämähän on yllättävän edullisia! Miellän aina kaikki hoitoloissa myytävät merkit kovin kalliiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnat eivät tosiaan ole kalliit, kun huomioi että kyseessä on ammattilaissarja ja vieläpä kotimainen :)

   Poista
 2. Olipas mukava lukea tämä postaus koulupäivän päätteeksi, jolloin opettajani pyysi minua tekemään inventaarion kaikista EkoPharman tuotteista:D

  VastaaPoista
 3. Jos muistini pelaa oikein, niin törmäsin Ekopharmaan ekan kerran muutama vuosi sitten jollain messuilla ja ostinkin muutaman tuotteen. Lakkakäsivoide jäi mieleen, koska se on ehkä parasta käsivoidetta, mitä olen ikinä käyttänyt. Tämäkin merkki pitäisi tutkia uudestaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katselin juuri tätä Karpalo-sarjaa I love me-messuilla, ja silloin jäi ajatus kokeilemisesta kytemään. On mukavaa, että Suomesta löytyy Ekopharman kaltainen merkki, josta löytyy monelle ihotyypille sopivia tuotteita :)

   Poista
 4. Hoitogeeli on mielenkiintoinen! Mulla on Tyrni- sy-voide käytössä ja olen tykännyt siitä. Kohta pääsen testaamaan Karpalo-sarjaakin puhdistuöljyn merkeissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karpalo puhdistusöljykin kuulosti tosi mielenkiintoiselta, koska rakastan öljyjä niin kasvojen pesussa kuin kosteuttamisessakin :)

   Poista
  2. Se puhdistusöljy on mahtava! Raikas tuoksu. Lähtee meikit, myös vedenkestävä silmämeikki, tosi kätevästi. Yleensä viimeistelen puhdistuksen esim. vadelmavaahto putsarilla. Sekin Ekopharmaa :)

   Poista
  3. Mukava kuulla, että öljy toimii hyvin. En käytäkään silmämeikinpesuun muita kuin öljyjä niiden hellävaraisuuden takia :)

   Poista
 5. Itse tykkään tosi paljon Tyrni-sarjan tuotteista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyrni onkin tosi vitamiinirikas marja, joten sitä sisältävät tuotteet ovat tehokkaita :)

   Poista
 6. Olen kuullut tästä sarjasta, mutta en ehtinyt vielä testaamaan. Tämä kyllä kuulostaa sellaiselta, mikä pitää laittaa tiedoksi herkkäihoiselle siskolleni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekopharma oli jo pitkään kiinnostanut minua, joten oli tosi mielenkiintoista kokeilla näitä tuotteita :)

   Poista