torstai 15. kesäkuuta 2017

Osallistu The Body Shopin vetoomukseen eläinkokeiden lopettamiseksi

The Body Shop on aloittanut suuren kampanjan kosmetiikan eläinkokeiden lopettamiseksi. Jokainen voi osallistua kampanjaan (tietoja tekstin lopussa), joten halusin myös itse olla mukana edistämässä eläinkokeettomuutta.


Tiesitkö, että The Body Shop on toiminut jo vuodesta 1989 eläinkokeettomuuden puolesta puhujana. Itseasiassa The Body Shop oli ensimmäinen kosmetiikkamerkki, joka kampanjoi eläinkokeita vastaan ja sai ekojen joukossa Leaping Bunny- tunnuksen tuotteisiinsa merkkinä eläinkokeettomuudesta.

The Body Shopin kampanjat ovat vuosien varrella osoittaneet tehonsa. 2003 Euroopan Unionissa kiellettiin valmiiden kosmetiikkatuotteiden eläinkokeet ja 2009 sama taho kielsi kosmetiikan raaka-aineiden testauksen eläimillä. Vuonna 2013 EU kielsi eläintestatun kosmetiikan ja raaka-aineiden myynnin sekä maahantuonnin. The Body Shopin ja Cruelty Free Internationalin keräämät miljooona allekirjoitusta on muuttanut myös Etelä-Korean, Uuden Seelannin ja Intian käytäntöjä eläinkokeiden suhteen. 


Nyt tavoitteena on saada 8 miljoonaa nimeä, joiden avulla halutaan lopettaa kosmetiikkatuotteiden ja niiden sisältämien raaka-aineiden testaus eläimillä koko maailmassa. Allekirjoitukset luovutetaan YK:lle, jotta saataisiin aikaan kansainvälinen sopimus kaikkien jäsenvaltioiden kesken eläinkokeiden lopettamiseksi. 


Eläinkokeet ovat varmasti suurimman osan mielestä vanha ja tarpeeton keino, koska vaihtoehtoja on olemassa. The Body Shop on korvannut eläinkokeet tietokoneanalyyseillä, laboratoriossa kehitetyillä kudoksilla ja ihmisillä.  Lisätietoja The Body Shopin Vastustamme eläinkokokeita ikuisesti- kampanjasta löytää täältä. Jos The Body Shop ei olisikaan suosikkimerkkisi, niin mielestäni vetoomus edistää kaikkien niiden asiaa, jotka ovat eläinkokeettomuuden kannalla.

Jos koet eläinkokeiden lopettamisen tärkeäksi, niin vieraile The Body Shopin myymälässä tai klikkaa tänne ja allekirjoita vetoomus hyvän asian puolesta. Minä annoin nimeni, annatko sinä? :)

Tuotteet on saatu testiin, ja kirjoitan näistä lisää myöhemmin. En hyödy linkkien klikkaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti