maanantai 2. lokakuuta 2017

Biotiini Balans ravintolisä hiuksille ja kynsille

Teksti sisältää mainoslinkkejä.*Kynsien lohkeilu on ollut minulle iso ongelma jo pitkään. Kuinka monta kertaa olenkaan saanut kynteeni särön esimerkiksi kaupassa, kun olen kiireessä pakannut tavaroita ja penkonut lompakkoa laukusta. Kiireessä aina toheloi ja toimii kovakouraisemmin, jolloin kynteni näyttävät heikkoutensa. 

Sain testiin kotimaisen Vitabalansin Biotiini Balans Hair & Nail ravintolisiä, joita napsin 60 tabletin kuurin. Vitabalans -biotiinivalmiste lupaa lisätä keratiinin tuotantoa, joka parantaa hiusten ja kynsien kasvua sekä kuntoa. Onhan tukka ja kynnet muodostuneet keratiinista. Tabletit sisältävät biotiinin lisäksi aminohappo L-metioniinia sekä sinkkiä. Metioniini tehostaa keratiinin toimintaa ja sinkki on taas esimerkiksi apuna kollageenin tuotannossa.


Koko kesän kiinnitin tavallista enemmän huomiota kynsiin ja hiuksiin, vaikkei näin lyhyessä ajassa voi odottaa dramaattista muutosta. Hiuksissa en nähnyt muutosta suuntaan tai toiseen. Mutta olen kuitenkin huomannut, että kynteni kasvavat nykyään nopeammin eikä katkeilua tule niin paljon. Mietin voisiko se auttaa, että olen syönyt sinkkiä jo usemman vuoden, jonka sanotaan olevan hyväksi myös kynsille ja sitähän löytyy myös tästä ravintolisästä.

Yhden Vitabalans-paketin jälkeen en voi siis tehdä vahvoja johtopäätöksiä. Mutta mahdolliset vaikutukset kynsiini rohkaisevat syömään ravintolisiä. Toivottavasti huomaisin myös jotain hiuksissani, joissa on hiukan katkeilua. Jatkan siis hiuksille ja kynsille suunnattujen ravintolisien syömistä pidempään, jotta voisin puhua niiden vaikutuksista esimerkiksi puolen vuoden tai vuoden ajalta.


                      Lue myös: Parhaat luonnonkosmetiikan verkkokaupat


Vitabalans -paketissa on noin kahden kuukauden kuuri, ja niitä otetaan yksi päivässä. Tabletit ovat mukavan pieniä, joten ne saa helposti kurkusta alas.

Vitabalans Biotiini Balans Hair & Nail ravintolisä maksaa noin 12 €, ja on saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista. Kyseessä on kotimainen avainlipputuote, joka ei sisällä eläinperäisiä ainesosia, sokeria, laktoosia tai gluteenia.

Hyvinvoinnin* verkkokauppa myy runsaasti erilaisia biotiinituotteita, ja kaikki kaupan biotiinivalmisteet löytyy täältä*. Valikoimissa on Vitabalans Strong Hair and Nails* biotiini.

Hyvinvoinnin Terveys-outlet* esimerkiksi vitamiineja, maitohappobakreeita ja ravintolisiä.Tuote on saatu testiin. Mainoslinkki*

10 kommenttia:

 1. Muaki kiinnostaa nää tälläset. Oon biotiinista huomannu olevan lähinnä apua kynsiin,hiuksia on vaikeempi kytätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynnet on tosiaan helppo mittari, mutta mulla on myös hiuksissa katkeilua, joten ehkä senkin vaikutuksen huomaisi ajan kanssa :)

   Poista
 2. Myös mulla tällaiset ravintolisät ovat tepsineet kyllä kynsiin, muttei hiuksiin. Ehkä niillä on sentään jotain vaikutusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua just kiinnostaisi nähdä tuleeko hiuksiin mitään eroa, pitää jatkaa testailua :)

   Poista
 3. Mulla on juuri loppumaisillaan Bioteekin biotiini-purkki. Kynsissä tosiaan, ehkä parhaiten niiden vaikutuksen on huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi esim. Bette Boxin mukana on tullut ravintolisiä, joten voin niiden avulla jatkaa testailua :)

   Poista
 4. Mä testailin näitä itseasiassa kesällä toisen ravintolisän kanssa ja musta tuntui, että varsinkin hiukset oli jotenkin vahvemmat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että huomaisit hiuksissa eroa, koska kuten kommenteista käy ilmi, niin moni huomaa eron lähinnä kynsissä :)

   Poista
 5. Mä aina välillä syön näitä, mutta harmittavan usein unohdan ottaa vitamiinit :D Nytkin olen kaivanut D-vitamiinin esille, mutta en vaan meinaa aamuisin muistaa ottaa sitä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alussa meinasin aina unohtaa tabletit, mutta sitten niistä on tullut niin rutiinia, että muistan syödä ne joka päivä :)

   Poista