lauantai 6. maaliskuuta 2021

Tilaanko ulkomailta vai kotimaisesta nettikaupasta?

Minulla tuli tarve uudelle aurinkovoiteelle ja mietin tilaavani jonkin korealaisen tuotteen Ebaystä. Se vain tuntui houkuttavammalta kuin kauppaan meneminen. 
 
Netistä ostaessa on jotain jännitystä, kun etsii itselleen sopivaa tuotetta ja odottelee parisen viikkoa, että paketti seilaa Suomeen. Sitten Posti on aivan käärmeissään taas näiden Aasian pikkupakettien kanssa.
 
Paheksun kaiken turhuuden tilaamista vaikka Wishistä, mutta en tiedä olenko itsekään sen fiksumpi, jos tilaan kaukomailta kosmetiikkaa... Suomessa on sentään hurjasti paremmat kosmetiikkavalikoimat vuosien takaiseen tilanteeseen. Ensimmäiset nettiostokseni ulkomailta tapahtuivat noin vuonna 2006, jolloin vaikkapa NYXin meikitkin piti tilata merten takaa.


Bloggaajana olisi kiva aina esitellä jotain uutta ja erikoista, josta muut eivät ole ehkä vielä kuulleet. Myönnän, että joskus tulee ostettua muutamia tuotteita ihan vain sen takia, että tästä voisi saada hyvää blogimateriaalia. 
 
Mutta ottaako riskin ja kokeilee jotain uutta vai kääntyykö varman valinnan puoleen? Aurinkovoide on kuitenkin sellainen tuote, jonka haluan oikeasti toimivan ettei herkkä iho vahingoitu. Lisäksi sekaihoni asettaa sellaiset vaatimukset, etten halua tehdä hutiostoksia, jotka olisivat vaikka liian rasvaisia kasvoilleni.
 
 
Lue myös:
 
 


Menin siis tutun ja turvallisen kautta. Tilasin kotimaisesta nettiapteekista ACO Sun Face Fluid Mattifying aurinkovoiteen. Tämä on epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle suunnattu aurinkovoide, joka jättää mattapinnan iholle. Ei niin hyvä kuin korealaiset kollegansa, jotka on formuloitu vielä ohuemmiksi ja minua näin miellyttävämmiksi, mutta ACO on varma valinta. 
 
Nyt kevätaurinko alkaa jo lämmittää, joten on hyvä aika ostaa tälle vuotta uusi aurinkovoide.
 
Loppukaneettina voisin siis sanoa, että kokonaisuudessaan olen vähentänyt ulkomailta tilaamista ja käännyn lähes sataprosenttisesti kotimaisten nettikauppojen suuntaan. iHerb taitaa olla ainoa ulkomainen kauppa, josta tilaan pari kertaa vuodessa. Parasta olisi vielä suosia suomalaisia tuotteita, mutta hyvä alku tämäkin.


Lue myös:2 kommenttia:

  1. Hyvän linjan olet ottanut :) Mä suosin myös pääasiassa suomalaisia verkkokauppoja, mutta välillä tilaan ulkomailta jotain spesiaalia mitä ei Suomesta saa. Sitten Lookfantastic on vähän turhan houkutteleva kauppa, kun sieltä löydän usein "kaiken" mitä tarvitsen eikä joudu tekemään monia tilauksia useampiin kauppoihin. Näissä tilanteissa valitsen aina se paikan, mistä saan kaiken kerralla, mutta muuten kyllä suosin kotimaisia lähetyksiä.

    Tuo Acon aurinkovoide on kyllä mainio, pitääkin käydä hakemassa täydennystä omaan kaappiin!

    VastaaPoista
  2. Haluaisin aina ostaa kotimaisesta verkkokaupasta..
    Mutta usein vaan tulee se hinta vastaan. Että saa isommista kaupoista edullisemmin. Ja kuivana atoopikkona sillä on merkitystä🙈

    VastaaPoista