torstai 16. maaliskuuta 2017

Sateenkaaria ja muita essencen uutuuksia

Nyt tulee iso pläjäys essencen kevään uutuuksia! Minun piti jakaa teksti kahteen osaan, koska uutuuksia on sen verran runsaasti ja halusin kertoa mahdollisimman monesta tuotteesta. Yksi mielenkiintoisin tuote on Prismatic Rainbow Glow Highlighter, joka on niin upea!


essencen sateenkaari näyttää glitteriseltä väripommilta, mutta lopulta se ei ollutkaan yhtään yliampuva kasvoilla. Toki tällä saa ihan discopallon lailla hohkaavat posket, mutta myös maltillisempaa tyyliä.

Minulle on loogisinta vetää sivellintä ylhäältä alas, jolloin sivellin koskee viimeisenä alimpana olevaan siniseen, joka antaa kevyen viileän säväyksen iholle. Toki sävyjä voi käyttää yksitellen, mutta ehkä punainen highlighter voisi olla aika kreisi ainakin minulle. Yhdessä käytettynä lopputulos on kaikista kaunein.


Poskipunapaletteja ei löydy vielä kovin monelta markettimerkiltä (paitsi esim. L´Orealin uutuus), mutta essence on aina muodissa mukana. Play It Peach -paletti sisältää todella kauniit persikkaiset värit. Paletissa tulee kolme eri sävyä, joista yksi on highlighter. Keskimmäinen väri on (lähes) mattainen, ja kaksi muuta ovat kevyemmin hohtavia. 

Värit ovat mukavan pigmenttisiä ja pehmeitä, muttei yhtään pöllyäviä. Suosikkini on keskimmäisenä oleva kirsikkainen persikka. Tarkoituksena on, että kaikkia paletin sävyjä käytetään kasvoille, mutta minulle riittää vain yksi sävy poskipäille ja kevyt korostusvärin sipaisu.


Minulla on aiemmin ollut puikkomainen vihreä väri essenceltä, mutta nyt Colour Correcting Liquid Concealer on nestemäisessä muodossa. Tuotteen sävy on punaisuutta taittava Pastel Green. Korjausväreistä löytyy myös punertava Pastel Pink, joka virkistää ihon sävyä sekä keltainen Pastel Yellow piilottamaan tummat silmänaluset.

Vihreä korjausväri on aika ohutta, mutta pigmenttiä on sen verran riittävästi, että punoitus peittyy. Väriä on helppo kerrostaa, se kuivuu melko nopeasti ja kasvot näyttävät luonnolliselta ohuen voidekoostumuksen ansiosta. Tämä oli paljon parempi kuin aiempi puikkomuoto.


essencen Camouflage meikkivoide nousi monen bloggaajan suosikiksi, joten uutuus Instant Matt herätti minussa odotuksia. Ensimmäisen eron huomaa väreissä. Instant Mattin kalpein sävy 10 Matt Ivory on selvästi tummempi verrattuna Camouflagen vaaleimpaan väriin. 

Pistin kasvoille kiiltoa estävän kosteusvoiteen ja primerin, joiden kanssa mattameikkivoiteet usein kinnaavat. Kostea meikkimuna on yleensä ainoa vaihtoehto saada tuote tasaisesti kasvoille. Mutta Instant Matt on kuin silkin levitystä iholle sormin sekä sienen kanssa. Se peittää erinomaisesti jo yhdellä kerroksella ja näyttää kauniilta kasvoilla. Ihosta tulee mattainen, ja kasvot tuntuvat puuterisen pehmeiltä eikä yhtään kiristävän kuivalta. Meikkivoide myös pysyy pitkään kiillottomana, joten vanha suosikki Camouflage jää tässä kisassa selvästi kakkoseksi. Instant Matt on erinomainen meikkivoide alle vitosen hintaan.

Tässä on vihreä korjausväri ja Instant Matt meikkivoide sävy 10 Matt Ivory kädelle siveltynä. Värit ehtivät jo kuivahtaa ihoon, mutta sävyt tulevat hyvin esiin.


essencen uutuuksista löytyy myös itsekoottavat paletit. My Must Haves luomivärejä on 20 erilaista, jotka voi napsauttaa kiinni neljän tai kahdeksan napin palettiin. Luomivärien lisäksi paletteihin voi laittaa 5 erilaista (mattaa tai hohtavaa) poskipunaa, puuterin, highlighterin tai aurinkopuuterin.


Alakuvassa on vasemmalta alkaen: 06 Raspberry Frosting, 05 Cotton Candy, 08 Peach-Party! ja 18 Black as a Berry. Pyyhkäisin värejä sormella, ja olin vähän pettynyt. Kolme ekaa väriä vaikuttivat heikoilta ja varisevilta. Mutta onneksi se ei ollutkaan koko totuus. Vadelmaisesta sävystä lähti pinnan glitterikerros pois jo yhdellä hipaisulla, ja alta paljastui paljon pigmenttisempi väri. Myös pinkkiin vivahtava vaalea Cotton Candy ja persikan rusehtava Peach-Party olivat luomilla parempia kuin kädelle testattuna.

Kaikki värit ovat melko kimaltavia paitsi marjaisen tumma Black as a Berry, jossa on kevyempi samettinen hohto.


Eiväthän nämä ole kaikista parhaimpia luomivärejä, mutta ensivaikutelma oli hämäävä. Värit eivät vakuuttaisi kaupan testeriä kokeillessa. Pigmentti kuitenkin riittää minun arkimeikkiini, jossa tykkään käyttää luonnollisia ja helposti häivyttyviä sävyjä. Toki kannattaa laittaa hyvä primer pohjalle, niin värit pysyvät ja näyttävät intensiivisemmiltä luomella.


essencen jälleenmyyjät voi vilkaista täältä. En löytänyt uutuuksia vielä Tokmannilta, mutta helpolla pääsee vaikkapa tilaamalla Pretty.fi-nettikaupasta (en hyödy linkin klikkaamisesta).

essence on varmaan yksi uudistuvin markettimeikkimerkki, mutta samalla myös vanhoja tuotteita poistuu myynnissä. Minusta essencen ihanuus on juuri siinä, että pysytään trendien mukana. Eikä kukaan ehdi kyllästyä näin mahtavan edullisiin ja silti niin toimiviin meikkeihin.



Tuotteet on saatu testiin.

18 kommenttia:

  1. Mullekin tuli näitä tänään. Tuo sateenkaari highlighter on hauska mutta mietin miten sitä uskaltaa käyttää ;) todella kivoja ja halpoja, sehän se houkuttaa eniten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se mietitytti muakin, mutta hohde oli ihan maltillista kun sivellintäkin käytti hennolla otteella. essence on mukavan leikkisä merkki :)

      Poista
  2. Ooh nuo odottaa kotona, jotenkin niin ihanat keväiset herkkusävyt <3 Aurinkoista viikkoa Maija <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bongasinkin instagramista, että sait kivan paketin essencen meikkejä. Ihanaa viikkoa myös :)

      Poista
    2. Olen viime aikoina tykästynyt Essencen poskipuniin. Kuulen jo tuon paletin kutsuhuudon;)
      Uusi meikkivoidekin pitää ehdottomasti testata:)

      Poista
    3. Poskipunapaletista on myös pinkkiversio, mutta tämä persikka on ehdottomasti enemmän minun makuun :)

      Poista
  3. Mua on alkanut mietityttään, että mitenköhän nopeasti erilaiset kausikokoelmat vaihtuvat muissa essenceä myyvissä kaupoissa, kun ainakin Kankaanpäässä samat kokoelmat saattavat olla esillä useita kuukausia. Essence kuitenkin tuuppaa uutuuksia markkinoille ihan jatkuvalla syötöllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin Tokmannilta vasta yhden kokoelman huulipunan, joka oli ilmestynyt syksyllä, joten kokoelmat tuntuvat tulevan aika hitaasti Suomeen. Luulisi, että kokoelmat ovat myynnissä niin pitkään että ne myydään lähes loppuun (ja sitten alennuksella pois).

      Poista
  4. Ihania juttuja ♡ Mä yritin etsiä ton sateenkaarihighlighteriä Lahdesta, mutta sitä ei ollut vielä tullut ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläpäin Tokmanni on yleisin essencen myyjä enkä ole nähnyt näitä uutuuksia vielä missään, mutta eiköhän ne pikkuhiljaa tule kauppoihin :)

      Poista
  5. Ohhoh mikä sateenkaari! Sarja on kyllä jäänyt vielä testaamatta, jotenkin vierastan tosi halpoja meikkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jossain vaiheessa sateenkaarihighlighterit olivat iso nettihitti, joten on hauskaa että essence on tehnyt oman versionta. Ymmärrän ajatuksen halpismeikkien vierastamisesta, mutta merkin huulimeikit, poskipunat ja ripsivärit ovat ainakin monen mieleen :)

      Poista
  6. Poskipunapaletti näyttää herkulta, olen muutenkin vakuuttunut Essencen poskipunien laadusta. ^_^

    VastaaPoista
  7. Tässä on kyllä tosi kivoja uutuuksia :) Kovasti itseäni kiinnostaisi myös se ombre -huulisetti, sitäkään ei oltu hinnalla tosiaan pilattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tumma ombre-puna, jonka esittelen myöhemmin. Mutta en oikein osannut sitä käyttää :D. Väri tuntui leviävän kokonaan huulille ja ombre-efekti katosi.

      Poista
  8. Monta mielenkiintoista uutuutta! Tuo vikan kuvan paletti täytyy ehkä metsästää jostain. Juuri tuon sävyistä kokonaisuutta olen etsinyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palettiuutuus on aika kätevä idea, koska siihen voi ostaa haluamansa värit :)

      Poista