tiistai 2. toukokuuta 2017

Huippumallien jalanjäljissä Biozellin kanssa

Biozell on tänä vuonna Suomen huippumalli haussa -ohjelman pääyhteistyökumppani, jonka ansiosta sain kokeiluun mukavan valikoiman hiustuotteita. Kotimainen Biozell on minulle tuttu hoitavista sävytteistä, joita tykkään käyttää kestovärien sijaan, mutta esimerkiksi hoitoaineet ja shampoot ovat jääneet kokeilematta. Biozell Professional-sarja on tehty vastaamaan ammattilaisvaatimuksia ja se sisältää monipuolisesti hiustenhoitoon ja -muotoiluun liittyviä tuotteita.


Syväpuhdistavia shampoita ei notku markettien hyllyillä äärettömästi, mutta onneksi ainakin Biozellillä on omansa. Deep Cleansing Shampoo poistaa hiuksista muotoilutuotteiden jäämät, veden epäpuhtauksien kertymät ja silikonit. Jos käyttää ahkerasti muotoilutuotteita, niin syväpuhdistavalla shampoolla voi pestä hiuksensa kerran viikossa. Ja muuten tarpeen mukaan vaikka kerran pari kuussa. Shampoota ohjeistetaan pitämään hiuksissa 1-5 minuuttia, enkä ole aiemmin törmännyt tälläiseen vinkkiin. Ehkä se voi olla tarpeen, jos hiukset ovat tosi likaiset. Mutta malttamattomana varmaan pesisin hiukset mieluummin kaksi kertaa kuin odottelisin viisi minuuttia.

Biozellin syväpuhdistava shampoo tuntui tosi tehokkaalta, vaikken pitänyt sitä hiuksissa yhtään normaalia kauempaa. Tämä oli tavallista pesevämpi, joten jos kaipaat kunnon puhdistusta, niin tässä voisi olla hyvä vaihtoehto hiustenpesuun.


Intensive Hydrating Conditioner eli syväkosteuttava hoitoaine sopii hyvin käytettäväksi syväpuhdistavan shampoon jälkeen. Syväpuhdistus voi jättää hiuksiin kuivan tunteen, joten kannattaa huolehtia kosteutuksesta. Yleensä käytän hiusnaamiota tai parilla öljytipalla piristettyä hoitoainetta syväpuhdistavan shampoon jälkeen. 

Biozellin hoitoaine on mukavan paksua, joten sitä on helppo levittää hiuksiin naamiotyylisenä kerroksena. Minusta tämä toimiikin parhaiten, kun sitä pitää hiuksissa vaikka 3 minuuttia maskin tapaan. Silloin hiukset tuntuvat pehmeiltä ja sileiltä. Hoitoaineiden ohjeissa yleensä puhutaan "hetken" vaikutusajasta, mutta se on aika epämääräinen aikajana. Minusta hoitoaineiden etikettiin voisi laittaa suoraan sen 2-3 minuutin käyttöajan, joka olisi selkeää informaatiota :)


Marokon nestemäinen kulta eli arganöljy on yksi suosikkini hiustenhoidossa, joten toki halusin kokeilla myös Biozellin Arganöljyeliksiiriä. Eliksiirissä on tosi kiva hedelmäkarkit mieleen tuova tuoksu. Öljyä hiukan kiinteämpi koostumus sujahtaa hiuksiin äkkiä, joten en saanut tahmaisuutta aikaan runsaallakaan annostelulla. Tai ehkä hamppuiset latvani vain imaisevat kaiken kosteuden sisäänsä kuin janoinen kasvi. 

Kuivat latvat ovat varmasti tuttu ongelma monelle ja omille hapsuillekin saisi näyttää saksia, mutta eliksiiri toimii hyvänä hätäapuna hiusten silottamisessa. Lisäksi se antaa kaunista kiiltoa hiuksille. 


Olen viimeaikoina kiinnostunut hiuspohjan hoitamisesta. Biozellillä on Therapeutic-sarja, jonka kuvataan sopivan esimerkiksi runsaista hiustenpesumääristä johtuviin ongelmiin. Sarjan sanotaan sopivan myös esimerkiksi atoopikoille ja psoriaatikoille. Valitsin testiin Therapeutic hoitonesteen, jonka sanotaan lisäävän hiuspohjan mikroverenkiertoa ja näin parantavan hiustenkasvua. Se myös auttaa hilseeseen ja sisältää rauhoittavia ominaisuuksia.

Hoitonestettä käytetään kuivaan tai kosteaan hiuspohjaan, eikä sitä huuhdella pois. Itse käytin tätä shampoon ja hoitoaineen käytön jälkeen, mutta tuotteen käyttö ei vaadi hiustenpesua. Vesimäistä koostumusta on helppo hieroa päänahkaan. Pesen hiukseni joka päivä, mutta muita ongelmia minulla ei ole, joten en tiedä osaanko sanoa tästä tuotteesta kovin painavaa sanaa. Se virkistää hiuspohjaa ja tuo sopivasti annosteltuna tuuheutta tukkaan.


Texturizing Spray eli rakenne- ja volyymisuihke oli jossain vaiheessa tosi kehuttu blogeissa. Eikä ihme, koska suomalaisten hiukset ovat perinteisesti hieman hentoja ja volyymiä kaipaavia. Ja nyt pääsin itsekin todistamaan tämän toimivuutta. Suihke on todella hienojakoista eikä se tee hiuksista kuivaa kypärää. Tällä saa kivasti nostetta tyveen ja voisin hankkia uuden pullon vanhan loppuessa. Lättätukka tykkää ilmavuudesta!

Suihketta käytetään kuiviin hiuksiin (pää alaspäin), jotta sprayn saa myös pitkien hiusten tyveen. Sprayn vaalea väri voi näkyä tummassa tukassa, joten tätä kannattaa ensin kokeilla päällyshiuksiin Jos värin huomaa, niin silloin spraytä voi suihkia osioihin, jotka eivät näy päälle. Rakennesuihke ei kuitenkaan jättänyt jälkiä omiin keskitummiin hiuksiin.


Monien iloksi Texturizing Spray on nyt myös kätevässä 100 ml koossa. Tämän ottaa helposti mukaan vaikka matkalle. Hiustenmuotoilutuotteet kuluvat minulla melko hitaasti, joten 100 ml on juuri sopiva koko. Ja pikkupullo istuu tosi hyvin käteen hiusten täsmätuuhennusta varten.


Tuotteet on saatu testiin.

16 kommenttia:

 1. Texturizing Spray on ihan huippu! Yksi parhaimmista rakennesuihkeista, joita oon testannut ja kieltämättä tollasia on tullut testailtua aika montaa :D Mielenkiintoisilta vaikuttaa muutkin tuotteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole hirveästi rakennesuihkeita testaillut, mutta tässä on hyvä vaihtoehto ja helposti saatavilla :)

   Poista
 2. Biozellin tuotteissa on todella hyvä hinta-laatusuhde. Tykkään kovasti, tuo rakennesuihke on etenkin ihan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja valikoima on yllättävän laaja, löytyy lähes kaikki tarvittavat tuotteet hiustenhoitoon ja -muotoiluun :)

   Poista
 3. Hyvä, että löytyy kotimainen hiustenhoitomerkki, jolta löytyy tuotteita laidasta laitaan. Itse olen käyttänyt toistaiseksi Biozellilta vain suolasuihketta, josta olen tykännyt paljon. Muutkin tuotteet kiinnostavat, kuten syväpesevä shampoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa löytyy miesten versio suolasuihkeesta ja sekin toimii hyvin, vaikka siinä onkin vähän miehekäs tuoksu :)

   Poista
 4. Texturizing Spray on ihan mun lemppari, tykkään myös sarjan kuivashampoosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennesuihke taitaa nousta kaikkien suosikiksi, jotka sitä kokeilee :)

   Poista
 5. Mä muuten annan aina syväpuhdistavien shampoiden vaikuttaa pienen tovin hiuksissa, jotenkin silloin ne tuntuvat ehkä vaikuttavan paremmin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidempi vaikutusaika on varmasti hyvä, jos on tosi likaiset hiukset. Mä olen tottunut käyttämään shampoota tosi pikaisesti, mutta tiedän että moni huuhtelee hiukset kaksikin kertaa, jos ekalla kerralla ei tule tarpeeksi puhdas tunne :)

   Poista
 6. Syväpuhdistava shampoo, Arganöljyeliksiiri sekä Rakennesuihke ovat tuttuja ja mielestäni hyviä tuotteita. Mulla on kanssa ollut tapana antaa syväpuhdistavan shampoon vaikuttaa hiuksissa jonkin aikaa. Jostain shampoon kyljestä tuon neuvon bongasin, olisikohan ollut juuri kyseinen Biozellin puteli. Jemmoissa odottelee käyttöään merkin Kosteuttava hiusnaamio. Hoitonestettä voisi ihan mielenkiinnosta kokeilla, vaikkei mitään varsinaisia ongelmia ole päänahan kanssa ollutkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole ongelmia saada hiuspohjaa/hiuksia puhtaaksi, joten siksi tuo suositus tuntui ensin uudelta, mutta kun mietin asiaa niin ihan järkeväähän se on. Tulee varmasti puhtaammat hiukset :)

   Poista
 7. Biozellin uudistus on kauttaaltaan ollut kyllä todella onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmin mulla tuli Biozellista mieleen vain hiuslakat, mutta viime vuosina olen alkanut käyttää merkin tuotteita enemmänkin ja olen tykännyt :)

   Poista
 8. Huomasin että Biozellin syväpuhdistavassa shampoossa on parabeeneja. Tarkemmin sanottuna 3 eri parabeeneja, näkyy tuotteen INCI-listalla.

  Tokmanni-kaupan sivunlinkki, (INCI) ainesosien lista:
  https://res.cloudinary.com/tokmanni/image/upload/6411463062506_et1.pdf

  Tietoa parabeeneista:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Parabeenit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en välttele parabeeneja, mutta se on hyvä tietää jos joku toinen ei niitä halua käyttää :)

   Poista