torstai 24. toukokuuta 2018

Miksi käytän BB-voiteita? Kaksi arvostelua

Jos korealainen kosmetiikka tunnetaan jostain, niin se on BB-voiteet. Joka tarpeeseen löytyy kymmeniä erilaisia voiteita, joista on haastavaa valita omansa. Korealaiset BB:t ovat minulle tuttuja jo vuosien takaa. Tämä tapahtui silloin, kun BB-buumi oli vasta tuloillaan Suomeen ja marketteihin länsimaisina versioina. Siitäkin alkaa olla jo kymmenen vuotta, huh! Tähän aikaan en ihastunut ideaan, koska silloin pidin enemmän tavallisten meikkivoiteiden ominaisuuksia. BB on muutakin kuin ihon sävyä tasoittava voide. Ne keskittyvät myös ihon kosteuttamiseen, hoitamiseen ja lisäksi aurinkosuoja on oleellinen osa BB-tuotteita.


Kokeilen aina välillä uusi voiteita, ja nyt kohteeksi osui Holika Holikan Clearing Petit BB sekä Skinfood Peach Sake Pore BB Cream. Nämä kaksi päätyivät ostoskoriini googlaamisen perusteella. Etsin BB-voiteita, jotka sopisivat helposti kiiltelevälle iholle.

Sen verran montaa BB-voidetta on tullut testailtua, joten olen skeptinen voiko BB-voide oikeasti olla mattaava, koska ne ovat yleensä niin hoitavia. Korealaisilla tuotteilla ei taideta hakeakaan länsimaalaisittain tuttua mattapintaa, vaan kasvot pysyvät heleinä. Mutta olisin mielelläni väärässä, jos joku voisi vinkata todella mattaisesta BB-voiteesta. En toki sitä tarkoita, että BB-voiteilla naama kiiltäisi kuin aurinko. Mutta silti iho kiiltää herkemmin mattaisuutta lupaavilla BB-voiteilla kuin mattameikkivoiteilla. Tai ainakin tämä on oma kokemukseni.


Holika Holikan Clearing Petit BB sisältää teepuuöljyä ja talin eritystä hillitseviä ominaisuuksia. Se jättää kasvoille luonnollisen peittävän (ei liian läpikuultava pigmentiltään) ja kevyen mattaisen pinnan. Koostumukseltaan Holika Holika on kuin täyteläistä kosteusvoidetta, mutta tästä jää kuitenkin raikas eikä liian "voideltu" fiilis.


Kädellä on oikealla Holika Holika, jonka Clearing -voiteesta on tarjolla vain yksi punertava sävy (kuten muissakin Petit-sarjan BB-voiteissa). Holika Holikan sävy näyttää ehkä rusehtavalta, mutta iholle levittäessä huomaa kuinka punapohjainen se onkaan. Vasemmalla on seuraavana esiteltävä Skin Food Peach Sake sävyssä 01 Light Beige. Skin Food on melko lämmin väri, suorastaan nimensä mukaisesti persikkainen.

Sopivan sävyisen BB-voiteen löytyminen Korean markkinoilta on hankalaa ainakin minulle. Nämä kaksi ovat pikkuisen huonoja mätsejä, mutta halusin silti testata tämän duon.


Skin Food on jo vuonna 1957 perustettu korealainen merkki, jonka Peach Sake Pore BB Cream lupaa paljon samaa kuin edellinenkin tuote. Skin Foodin sanotaan rauhoittavan epäpuhdasta ja rasvoittuvaa ihoa, sekä hillitsevän rasvoittumista. Persikka-BB on asteen mattaisempi kuin Holika Holika, mutta ei tälläkään saa sellaista meikkivoiteeseen rinnastettavaa mattapintaa.

Skin Food on koostumukseltaan juoksevampaa ja pikkuisen vähemmän peittävää, joten Holika Holika on ollut ahkerammalla käytöllä. Tykkään siis enemmän Holika Holikan koostumuksesta, joka on tosi helppo työstää kasvoille. Minusta täyteläiset BB-voiteet on vaan helpompi levittää, koska niillä saa kunnon sormituntuman kasvoihin ja voide liukuu sormien alla sutjakkaasti.

Molemmat BB:t tekevät ihosta luonnollisen näköisen. Se onkin BB-tuotteiden hyvä puoli, koska ne sulautuvat hyvin ihoon eivätkä tartu kasvojen kuiviin kohtiin. Iho näyttää virkeän raikkaalta ja kuulaalta.


BB-voiteet ovat mainio vaihtoehto perinteiselle meikkivoiteelle, jos hakee luonnollisempaa ilmettä. Korkeat aurinkosuojat (Holika Holika SPF 30 ja Skinfood SPF 20) ovat etenkin kesällä hyödyksi ja talvella iho kuivuu sen verran, että kosteuttavat ominaisuudet tulevat tarpeeseen. Laitan kuitenkin aina alle aurinkorasvaa, koska BB-voidetta saisi holvata aika reilun kerroksen, jotta suojakerroin olisi oikeasti vaikka SPF 20.

Ostin molemmat BB-voiteet Ebaystä. Holika Holikan voiteet ovat tosi halpoja, ja ne maksavat vain vitosen verran. Skin Food maksaa noin kymmenen euroa.


Ps. Jos on vähän kuivemmalle iholle hakusessa BB-voide, niin kannattaa käydä K-Citymarketissa katsomassa Misshan Perfect Cover BB. Hintaa oli muistaakseni vain 6,95 €. Jännä nähdä löytyykö marketeista kohta ihan kunnon valikoimat koreakosmetiikkaa :)


4 kommenttia:

 1. Mä en oikeun koskaan ole pääsyt BB-voiteiden kanssa sopuun. Juuri ehkä sen vuoksi, että ovat niin hoitavia. Kun tykkää täysin peittäväst meikkivoiteesta niin BB-voide kuulostaa aivan liian kevyeltä! :D

  Täällä myös kuitenkin yks k-kosmetiikkaan hurahtanut ja ryntäsin heti cittariin ostoksille! Olisin hankkinut tuon BB-voiteen kun moni sitä kehui, mutta se vaalein sävykin on mulle aivan liian tumma! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta BB-voiteillakin saa aika hyvän peittävyyden vaikka kuivalla meikkisienellä, mutta joo eihän näitä voi verrata mattameikkivoiteisiin, jos niistä enemmän tykkää :)

   Oho, en tiedä mikä on vaalein väri cittarissa, mutta mulla oli joskus se sävynumero 13, joka on omasta mielestäni kalpea.

   Poista
 2. Skin Food kuulostaa sellaiselta, mistä voisin pitää. Luulen että tuo lämmin sävykin mätsäisi itselle hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tulee sillä ehkä liian punertava iho, mutta BB:t sulautuvat usein aika hyvin omaan sävyyn :)

   Poista