perjantai 11. toukokuuta 2018

Näillä tuotteilla meikki kestää

Naama kiiltää ja meikki kuluu irti? Tuttu ongelma minulle, johon olen löytänyt hyvät tuotteet. Meikkipohja on minusta se kaikista tärkein asia meikkaamisessa, eikä kaunis huulipunakaan piristä, jos naama muuttuu päivän aikana rasvaiseksi mössöksi. Kun käyttää hetken pohjustukseen, niin ilme pysyy raikkaana.


Kaikki lähtee hyvästä kosteusvoiteesta. Clarinsin Ultra-Matte Rebalancing Lotion tulee pumpullisesssa lasipullossa, vaikka pakkaus näyttääkin muovilta. Kevyt voide imeytyy vikkelästi ihoon jättäen mattapinnan, mutta antaa kuitenkin sen verran kosteutusta ettei ihoa kiristä.

Sitten tulee kaksi pohjustusvoidetta, joista laitan ensin Miss Beauty Londonin reilun 3 euron hintaista Perfect Base Face Primeria. Tämä ei blurraa huokosia, mutta antaa kestävyyttä. Annan sen hetken kuivua, jonka jälkeen laitan ihoa siloittavaa TonyMoly Egg Pore Silky Smooth Balmia. Tämä on paksua silikonivoidetta, joka häivyttää hyvin ihohuokoset.


Siirrytään meikkivoiteisiin, jotka levitän kasvoille kostealla meikkimunalla. Käytän yleensä Real Techniquesin oranssia sientä, mutta nyt se oli likaisena, joten nappasin kuvaan uuden Ecotoolsin :D. Pistän meikkivoidetta ensin kädelle ja levitän meikkivoiteen sienen kautta kasvoille. Ennen pistin meikkivoidetäpliä ihoon ja blendasin sienellä, mutta silloin peittävyys kärsii selvästi.

Meikkivoiteista teen sekoituksen, johon tulee Lumenen Matt Control Oil-free Foundation ja The Body Shopin Matte Clay Skin Clarifying Foundation. The Body Shopin meikkivoide ei yksinään ole tarpeeksi peittävä, mutta se on tosi hyvä mattaamaan ihoa. Lumene on taas vakkarituote, joka hoitaa hyvin hommansa peittävyyden ja kiillon hillinnän puolesta.

Mutta nyt tulee pieni korjaus! Kuvien ottamisen jälkeen olen ostanut Estee Lauderin Double Wearin, joka voittaa kaikki muut meikkivoiteet peittävyydellä ja kestävyydellä. Pohjoisessa on ollut nyt upeat kesäkelit, ja tämä kestää freshinä vaikka ihoni on tosi rasvoittuva. Vau mikä meikkivoide!


Jos tarvitsen peitevoidetta, niin tykkään esimerkiksi Catricen Liquid Camouflagesta. Toinen suosikkini on lähes täydellinen Maybellinen Fit Me, joten marketistakin löytyy hyviä vaihtoehtoja.  Catrice on kestävämpi ja mattaisempi, mutta Maybelline levittyy unelman pehmeästi ja antaa lähes hehkuvan pinnan ihoon.

Unohdin kuvata Dermosilin värittömän irtopuuterin, jonka painelen iholle kostealla meikkisienellä. Jätän paksuhkon puuterikerroksen hetkeksi kasvoille, ja meikkaan tällä välin vaikka kulmat. Pyyhkäiset ylimääräiset puuterit pois huiskulla, ja lisään poskipunan (plus korostukset tai aurinkopuuterin). Viimeistelen kokonaisuuden L´Orealin mahtavalla Infallible Fixing Mist meikinkiinnityssuihkeella, jota olen käyttänyt jo pari pulloa. Joskus laitan suihketta myös ennen meikkiä, ja lisäksi kannattaa kokeilla ihon puuteroimista ennen meikkivoidetta, jos haluaa lisätä meikin kestoa.


Hintatiedot ja saatavuus:

Clarins Ultra-Matte Rebalancing Lotion maksaa 36,50 € Sokoksella.*
Miss Beauty London 3,49 € Prismassa.*
TonyMoly Egg Pore Silky Smooth Balm noin 10 € Ebayssä.
Lumene Matt Control Oil-free Foundation 13,90 € Sokoksella.
The Body Shop Matte Clay Skin Clarifying Foundation 16,90 €.*
Ecotools Total Perfectig Blender 8,90 € Sokoksella.
Catrice Liquid Camouflage Concealer 3,99 € Citymarketissa.
L´Oreal Infallible Fixing Mist 10,90 €.


Osa tuotteista on saatu testiin*.

8 kommenttia:

  1. Onpa kiinnostava postaus. Olen itsekin huomannut, että meikkivoiteen peittävyyteen vaikuttaa laittaako sitä suoraan iholle täplittäin vai käyttääkö suoraan meikkisiveltimen tai -sienen kautta. Ainakin nenäpieleen pitää usein laittaa ekstrakerros, muuten ei ole riittävästi peittoa.
    L'Orealin Fixing Mist on mun HG-kiinnityssuihke. Muita en juurikaan käytä nykyisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tämä oli suuri oivallus, koska jopa Double Wear meikkivoiteen kohdalla huomaa huikea eron levitystavassa ja siten myös peittävyydessä :)

      Poista
  2. Täytyypä testata tuo Miss Beauty Londonin pohjustaja :)

    VastaaPoista
  3. Tää oli tosi kiva postaus! Mä luovuin primereista, kun alkoi tuntua, että ihan sama, onko primeria vai ei ja mitä meikkivoidetta ja puuteria siihen päälle laittaa, niin naama kiiltää. Tällä hetkellä mun luottomeikkivoide on Isadoran Super Fluid Foundation ja päälle essencen kivipuuteri, mutta ei tämäkään combo jaksa pitää kasvoja kiillottomana koko päivää. Syy, miksi jaksan jatkaa näiden kanssa on se, että meikkiä voi parannella kasvopapereilla ilman, että meikki siitä kärsii muuten kuin että kiilto poistuu. Kokeilin joskus tuota Estee Lauderin Double Wearia, mutta se ei jostain syystä kestänyt nenälläni olipa alla primeria tai ei. Mulla on tosi kranttu iho, kun täysin mattaiset meikkivoiteet saa ihon näyttämään vain kuivalta, joka taas aiheuttaa kiiltoa ja kuivan ihon meikkivoiteet aiheuttaa kiiltoa ollen yleensä turhan rasvaisia/öljyisiä/kosteuttavia mitä ikinä lie. :D Jotain vikaa niissäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin välillä tuntuu, että primerit ovat ihan turhia, mutta jos jätän ne pois niin huomaan eron. Meikki kestää paremmin ja näyttää tasaisemmalta. Mullekin on tärkeää se, että meikkiä voi parannella vaikka kiiltoakin olisikin kasvoilla, eli meikkivoiteen tulee olla kestävä. Tässä Double Wear on ihan huippu mun iholle :)

      Poista
  4. Hitto mulla on vieläkin tuo Lorealin suihke kokeilematta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on monen suosikki! Eihän suihke ihan täydellinen ole, mutta sillä saa pidennettyä meikin kestoa ja ennen kaikkea hinta on halpa :)

      Poista