keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Lacto Line - edullista vegaanikosmetiikkaa Suomesta

Joskus on hyvä mennä perusteisiin ja käyttää yksinkertaisen toimivia tuotteita, jotka tekevät sen mitä lupaavat. Lacto Line on juuri tälläinen merkki, joiden konstailemattomuus näkyy pakkauksissa mutta myös sisällön toimivuutena iholla. Lacto Linea valmistaa kotimainen Lh-Beauty, jonka muista tuotteista kerroin aiemmin täällä. Lh-Beautyn tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia, jonka vahvistaa Leaping bunny -tunnus.


Lacto Linen Puhdistusvaahto on kohta lähes tyhjä ja tiedän ostavani sitä lisää. Vaahto on niin pehmeää ja hoitavaa, ettei tällä saa kuivaa ihoa tekemälläkään. Tämä on erittäin hellävarainen tuote ihon pesuun. Puhdistusvaahto sisältää hoitavia öljyjä ja panthenolia, joten tämä on erityisen hyvä kuivalla ja herkälle iholle.

Täysin väri- ja hajuaineeton Alkoholiton kasvovesi on erittäin huomaamaton iholla. Ja tarkoitan sitä hyvällä, koska ihoon jää vain sellainen normiolo, jossa tuntee että ihon kosteus on tasapainossa. Koen, että kasvovesi puhdistaa hellästi ja lisää iholle kosteutta. Se on aika paljon näin edulliselta tuotteelta. Kasvoveden ainesosista löytyy esimerkiksi aloe veraa ja allantoiinia. En käytä kasvovettä pumpulilapun kautta, vaan taputtelen tätä ihoon kuin hoitonestettä eli reilusti kasvot kostuttaen.




Kasvokuorinta Jojoba & bambu sisältää hyvin jauhemaisen tuntoisia jojobaöljykapseleita sekä bambua. Pienen pienet rakeet saavat ihon pehmeyden takaisin. Kuorinta oli ehkä yllättävänkin tehokas huomioiden, että sekin on suunnattu herkälle iholle. Kannattaa siis pitää käden liikkeet hellävaraisina eikä työstää rakeita liian voimalla.


Lacto Linen käsivoide on omaan makuuni hiukkasen kevyttä, koska joudun lisäilemään sitä useamman kerroksen. Mutta tämä voi olla mainion kevyt pikakosteuttaja, jos ei voi liian kauaa odotella voiteen imeytymistä. Käsivoide on hajusteeton ja väriaineeton.

Kasvovoide olikin sitten enemmän minun makuuni. Voide tuntuu kasvoilla kermaiselta, vaikkei koostumus olekaan hurjan paksua. Pitää kuitenkin hetkonen odotella, että voide imeytyy kokonaan. Tämä jätti kasvot erittäin pehmeiksi ja syvästi kosteutetun tuntoisiksi. Luulen, että tuote on etenkin kuivaihoisten makuun päivä- tai yökäyttöön. Omalleni sekaiholleni käytän tätä yövoiteena etenkin kovilla pakkasilla, jolloin iho kuivuu selvästi.


Loppuun vielä uutuus, jonka sain vuoden alussa testiin. Käytän päivittäin misellivesiä, joten Lacto Linen Micellar puhdistusvesi on minulle oikein tarpeellinen uutuus. En poista meikkiä tai puhdista ihoa pelkällä misellivedellä, vaan se kuuluu viimeistelyyn. Testimielessä kokeilin tätä esimerkiksi ripsivärille, ja tuote tuntui mukavan tehokkaalta. Pitää toki olla malttia eikä vain hinkkaa silmämeikkiä irti, koska vanulapun pitää antaa vaikuttaa silmän päällä. Kasvoille misellivesi jättää miellyttävän tunteen, joten tämä ei ainakaan kuivata ihoa. Tuote sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Misellivesi täydentää mielestäni loistavasti Lacto Linen valikoimaa ja on hyvä kotimainen vaihtoehto, joka toimii ihonpuhdistuksessa.




Lacto Linen tuotteista esiin nousivat etenkin puhdistusvaahto ja kasvovesi, mutta kaikki tuotteet tuntuivat enemmän kuin hintansa arvoisilta. Ei pidä antaa simppelin ulkoasun hämätä, vaan tutustua rohkeasti näihin kotimaisiin tuotteisiin :). Puhdistusvaahto maksaa 5,70 €, Alkoholiton kasvovesi 4,60 €, Kuorintavoide 6,20 €, Kasvovoide 3,90 €, Käsivoide 3,10 € ja Micellar puhdistusvesi 6,50 €.

Lacto Line tuotteta voi ostaa Lh-Beautyn nettikaupasta sekä jälleenmyyjiltä. En hyödy linkkien klikkaamisesta.


Tuotteet on saatu testiin.

10 kommenttia:

  1. Lacto Linen naamio oli miellyttävä yllätys. Siinä hyvä tuoksuton tuoksu;) Samoin kasvovesi on todella hyvä. Inci todella mainio. Misellivettä en ole nähnyt vielä missään live-myymälässä. Toivottavasti saan sen jossain vaiheessa käsiini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään, että tuotteissa on lyhyet incit ja sisältö toimivaa. Mäkään en ole tainnut nähdä misellivettä vielä missään, mutta eiköhän se ilmesty piakkoin moniin kauppoihin :)

      Poista
  2. Nää kyllä kiinnostaa kovasti! Ovat vissiin tuoksuttomia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin misellivesi, kasvovesi ja käsivoide ovat esittelemistäni tuotteista hajusteettomia, loput voi katsoa täältä :)
      https://lh-beauty.fi/tuote-osasto/hajustamaton/

      Poista
  3. Kiinnostavan kuuloisia, pakkaukset kyllä niin kökköjä ettei kyllä sokkona olisi tullut ostettua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoasu on ollut itsellänikin se syy miksi en ole näitä kaupasta ostanut, mutta jatkossa ostan :)

      Poista
  4. Mitä luonnollista on mikromuoveissa, parabeeneissa, silikoneissa ja allergisoivimmasta päästä olevassa säilöntäainen fenoksietanolissa? Nää incit ei kyllä tule lähellekään mun ihoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnolliseksi en ole näitä sanonutkaan, mutta kaikki saa käyttää niitä tuotteita joita haluaa :)

      Poista
  5. Lacto Linen kasvoveden taisin löytää jo vuonna 2011. Sitä onkin kulunut useampi puteli :)

    VastaaPoista