keskiviikko 6. toukokuuta 2020

2+1 Naamiot epäpuhtaalle iholle

Naamioita onhan noita. Näin voisi todeta, jos kurkkaa kylppäriini. Jos iho kaipaa selkeää muutosta heti nyt, niin naamiot ovat helppo ratkaisu. Käytän lähinnä kirkastavia ja puhdistavia naamioita, jotka putsaavat ihohuokoseni. Tästä kategoriasta minulla on muutama suosikki, joista löytyy pari korealaista versiota ja marketin L´Oreal. 


Innisfree tuli aina vastaan, kun googlailin huokoset puhdistavaa kasvonaamiota. Super Volcanic Pore Clay Mask olikin kehujen arvoinen. Sen koostumus on täysin erilainen mihin olen tottunut. Naamio muistuttaa muotoiluvahan ja voiteen sekoitusta. Siinä on jotain muovisen keinotekoista tunnetta, vaikka odotin selvästi voidemaisempaa savinaamiota. Kunhan pääsin tästä ensiyllätyksestä ohi, niin totesin naamion puhdistavan ihoa jo kertalaakista. 10 minuutin jälkeen ihohuokoset näyttävät selvästi puhtaammilta. Naamio ei myöskään kuivata ihoani, joten tässä on kokeilemisen arvoinen tuote.


A´PIEU on eka kokeilemani sleeping mask eli korealainen yönaamio. Fresh Mate Mask Tea Tree ei tosin ole yhtään sellainen perinteinen paksu naamio, joka jää ihon pintaan pyörimään. Tämä on enemmänkin kosteuttava geelivoide, joka imeytyy ihoon lähes heti. Meinaan aina unohtaa, ettei tuote ole kosteusvoide vaan naamio! Puhdistavaa ja rauhoittavaa teepuuta sisältävä sleeping mask on ominaisuuksiltaan siis raikas geeli, joka sopii hyvin epäpuhtaalle iholle. En osaa sanoa miten tämä on vaikuttanut epäpuhtauksiin, mutta muuten tässä on kaikki ominaisuudet mitä ihoni kaipaa. Epäpuhdaskin iho kaipaa kosteutusta ja tässä se tulee kevyessä, mutta erittäin tehokkaassa muodossa. Naamion tuoksu on tosin tutun vahva, mutta olen tottunut teepuuöljyn tuoksuun.

Naamiota voi käyttää 10 min ja huuhdella sitten pois. Sen voi myös jättää yöksi vaikuttamaan ja pestä aamulla pois, kuten minä teen. Tea Tree naamio sopii käytettäväksi pari kertaa viikossa.


On mahtava huomata myös L´Orealin Pure Clay Anti-Blemish Maskin kohdalla, ettei puhdistava naamio tarkoita kuivaksi raastavaa ihoa. Oikein odotin milloin se napsakka kuivuus iskee, muttei sitä tullut. Majesteettisen sininen naamio saa lähes smurffi-fiiliksen aikaan, mutta kuinka hienolta tämä näyttää iholla! Naaamio kiiltää lähes shimmerisen hohtavana, joten jo pelkästään siitä saa hyvän mielen. Naamio on koostumukseltaan aika kevyttä, vaikka mukana onkin kolmea erilaista savea. L´Oreal supisti huokosia ja sai ihon näyttämään puhtaammalta, joka on juuri sitä mitä tältä naamiolta halusin.


L´Orealin savinaamiota löytyy esimerkiksi Sokokselta ja Stockmannilta, hinta 10,90 €. Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask maksaa Ebayssä noin 10 € ja A´PIEU Fresh Mate Mask Tea Tree on 5 € halvimmillaan Ebayn  markkinoilla. Kannattaa kuitenkin katsoa Ebayssä, että myyjällä on paljon palautetta ja usein googlaan vielä myyjän nimen, jos löytyisi palautteita ja arvosteluja myyjän tuotteista. Tärkeää on myös se, että tuote lähetetään Etelä-Koreasta eikä vaikka Kiinasta, kun on kyse korealaisesta kosmetiikasta.4 kommenttia:

 1. Tuo Lorealin naamio vaikuttaa lupaavalta! Pitää pistää muistiin.

  VastaaPoista
 2. Mäkin satuin kokeilemaan eilen naamiota, joka oli vaalean violettia kasvoilla :D Kiva tuo sininen väri siis! Innisfree alkoi näistä houkuttamaan mua eniten, vaikka koostumus jähmeähköä olisikin. Kiva purkkikin!

  VastaaPoista
 3. Innisfree kuulosti mielenkiintoiselta. Mä rakastan Cattierin savinaamioita, koska ne ei kuivata, mut puhdistaa kuitenkin.

  VastaaPoista
 4. Ihanan värisiä naamioita :) komppaan Jonnaa, Cattierin naamiot on hyviä. Aika vähän omistan nyt mutanaamioita, joskus oli niitä Sosarin turve- ja mutanaamioita ja ne oli todella ihania, niissä oli ihan "tuoretta" se turve tai muta :)

  VastaaPoista