tiistai 12. toukokuuta 2020

Halpaa, keskihintaista ja kallista luonnonkosmetiikkaa

Teksti sisältää mainoslinkkejä.


Kosmetiikan suhteen olen avoin kokeilemaan kaiken hintaisia tuotteita, mutta mieluiten käytän rahaa kauneuteen kohtuullisesti. Kaapeistani löytyy silti useamman eri hintaluokan tuotteita, joten tässä muutama tuote, joita olen viime aikoina käyttänyt ja tykännyt.


Organic Shopin purnukat ovat niin hyviä ja edullisia, että niitä tulee ostettua uudestaan ja uudestaan. Lemongrass & Sugar vartalokuorinta on väriltään keväisen vihreä, ja niin on myös tuoksukin. Sitruunaheinän tuoksu ei ole erityisen vahvan sitruksinen, vaan makean raikas. Todella herkullinen! Kaikki jotka ovat kokeilleet Organic Shopin tuotteita tietävät, ettei alle viiden euron hintaan löydä parempaa luonnonkosmetiikan vartalokuorintaa.

Strawberry & Milk Body Mousse ei ollut liian makea, vaikka vähän niin pelkäsin. Eihän mansikka olisi mansikka, jos siinä ei olisi makeutta mutta tämä ei aiheuta sokerihumalaa. Voide on kosteuttava ja levittyy mukavasti iholle. Se ei imeydy ihoon ihan heti, joten pieni tahmaisuus jää hetkeksi. Ehkä kesällä tämä voi minua häiritä, mutta muuten se on vain pieni kauneusvirhe. Jos body mousse ei ravitse ihoa tarpeeksi, niin onneksi Organic Shopin valikoimissa on myös paksu vartalovoi.


Jos taas tuntuu, että makeat tuoksut tökkii niin Weleda on oiva vaihtoehto. Citrus suihkugeeli on raikas ja puhtaan sitruksinen tuoksultaan. Iholle Weledan suihkugeelit ovat mukavan hellävaraisia. Sea Buckthorn eli tyrni on vielä asteen enemmän maanläheinen ja omalla tavallaan ihana tuoksu, vaikkei varmaan joka nenän makuun. Voin myös suositella Weledan vartaloöljyjä, joita löytyy juurikin esim. sitruksen ja tyrnin tuoksussa. Ne ovat laadukkaita, todella hoitavia ja miellyttäviä iholla. Käytän vartaloöljyjä aina tarpeen mukaan, jos voide on liian kevyt tai ihoa kiristää.


Dr. Hauschkan Rose Nurturing Body Cream on tuoksultaan vihreän ruusuinen voide, joka on koostumukseltaan hyvinkin laadukas. Tätä ei erota ns. tavallisen kosmetiikan voiteista, vaan se on tosi helppokäyttöinen luonnonkosmetiikan vartalovoide. Dr. Hauschkaa ei tarvitse pyöritellä iholla tai odotella sen kuivumista. Joskus luonnolliset voiteet saattavat vaatia vähän työstämistä, muttei tämän kohdalla. Kosteusteho on juuri sopiva näin kevääseen ja kesän alkuhetkiin, kun iho ei ole enää niin kuiva verrattuna talveen. Vartalovoidebudjettini tosin räjähtäisi, jos käyttäisin aina tämän hintaluokan (noin 30 €) voiteita, koska niitä kuluu minulla reipasta tahtia :D.


Oma rajani vartalovoiteen hinnassa menee noin parissa kympissä. Luksusmerkeiltä varmaan voisi saada supertehokkaan voiteen, joka imeytyy ihoon välittömästi ja jättää vartalolle silkkisen hunnun. Mutta en ole niin nöpönuuka erilaisten ominaisuuksien suhteen. Minulle riittää, että voide kosteuttaa riittävästi, imeytyy sopivan sukkelasti ja tuoksuu hyvälle :).


Hyvinvoinnin Tavaratalo* myy laajasti luonnonkosmetiikkaa, kuten juurikin Weledaa ja Dr. Hauschkaa. Kannattaa vilkaista Hyvinvoinnin Tavaratalon ale-osasto* ja outlet*, joista löytyy hyviä tarjouksia merkeiltä kuten Urtekram, Mossa, Cattier Paris ja Madara.


*mainoslinkki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti