lauantai 14. helmikuuta 2015

Parasta ennen

Kaikkihan tietävät, ettei ihanaa kosmetiikkatuotetta kannata säästellä, koska mikään tuote ei säily käyttökelpoisena ikuisesti. Innostuin tutkimaan meikkituotteiden säilyvyysmerkintöjä, joten tässä postauksessa on pieniä havaintoja omasta meikkilaatikostani.


Luomiväreistä löysin paljon vaihteluvuutta luvatun säilymisajan suhteen. Yleisimmät säilymisajat olivat 12, 18 ja 24 kuukautta. Toki löytyi muutama poikkeus.  Couleur Caramel on luomusertifikoitu kosmetiikkasarja, jonka luomivärin säilyvyys on 15 kk.


Lumenen duoluomiväri veti kuitenkin pohjat säilyvyyden suhteen, joka on hulppeat 36 kuukautta. Tämä paletti on vanhaa, jo lopetettua Arctic Duet Mineral-sarjaa. Tämän paletin jälkeen ilmestyneessä Blueberry-sarjassa säilyvyys oli laskettu 30 kuukauteen. Blueberry-luomivärit ovat nykyään pyöreän mallisessa rasiassa, ja olisi hauska tietää mikä kesto on nyt.


Huulivoiteista löytyi aika reilusti vaihtelunvaraa säilyvyyden suhteen. Yleisin säilymisaika oli 12 kk, mutta myös merkintä 24 kk löytyi parista tuotteesta, kuten Maybellinen Baby Lipseistä.


Lyhin säilymisaika oli Yves Rocherin jouluvalikoimaan kuuluneessa Redberries huulivoiteessa, vain 6 kk. Rimmelin Keep Calm & Play huulivoidetta voi käyttää 30 kuukautta.


Myös huulipunat kestävät yleensä merkinnän mukaan 12-24 kuukautta.


Ääripäät löytyivät Essencen valikoimista. Longlasting huulipuna säilyy 24 kuukautta, mutta Road Trip-kokoelmaan kuulunut huulikynä kestää vain 9 kuukautta.


Ripsivärejä suositellaan vaihdettavan 3-6 kuukauden välein. Itse suosin mieluiten 3 kuukauden rajaa.


Meikkilaatikostani löytyneissä ripsiväreissä säilymisajat olivat 6 ja 12 kuukautta. Esimerkkeinä Catrice ja Rimmel.


Säilyvyysmerkintä kuitenkin toimii vain, jos kosmetiikkaa säilyttää oikein. Oman kokemukseni mukaan lämpö ja hygienia ovat tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat kosmetiikan säilymiseen. Liika lämpö esimerkiksi kesällä pilaa helposti huulituotteet. Puuterimaisia tuotteita uskallan käyttää reilusti yli annetun säilymisajan, mutta vähemmän hygieeniset tuotteet, kuten (sormin käytettävät) voidemaiset luomivärit lentää minulle nopeammin roskiin. Säilymismerkintä ei siis ole minulle ehdoton aikaraja, jolloin tuote joutaa pois käytöstä.

Löytyikö omasta meikkikokoelmasta mielenkiintoisia säilyvyysmerkintöjä?

4 kommenttia:

 1. Minä en tuijota noita pakkausmerkintö liian uskonnollisesti. Kyllä meikistä näkee, tuntee ja haistaa, kun se on mennyt huonoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirjoitus olikin vain perehtymistä näihin säilymismerkintöihin, koska huomasin että niissä on aika reilusti vaihtelua. Kyllä minäkin käytän vaikkapa huulipunaa yli vuoden, vaikka siinä olisikin merkintä 12 kk. Se olisikin toisen kirjoituksen aihe, että milloin sitten nakkaan meikkituotteen roskiin :)

   Poista
 2. Itse kävin just läpi kosmetiikkaani ja noh, siellähän oli ties kuinka moni reippasti yli suositellun säilytysajan, hups. :D

  Huomasin myös että dödö joka nyt loppui, olisi pitänyt käyttää 6 kk. Minulla kyllä meni hieman enemmän kuin se puoli vuotta (mutta kuitenkin alle vuosi!), se kun ei ollut mikään ihan pikkuinen dödö kuitenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa lyhyt säilymisaika, olettaisin deodoranteilta ainakin vuoden säilymistä, enkä sen jälkeenkään odottaisi ihan heti pilaantumista. Hauska näitä säilymisaikoja on kuitenkin vertailla ja vähän ihmetelläkin :)

   Poista