maanantai 22. helmikuuta 2016

Ethän kuivata ihoasi?

Jotkut asiat oppii kantapään kautta. Tai tässä tapauksessa kasvojen kautta. Nuorempana käytin tujuja puhdistustuotteita, jotka vain kuivattivat ihoa enkä usko niiden edistäneen iho-ongelmiani ainakaan parempaan suuntaan. Olisipa joku silloin sanonut, että rasvainenkin iho nauttii suloisen pehmeistä puhdistustuotteista. Kasvojen kiiltokin vähenee selvästi, kun ihon kosteus on balanssissa.


Epäpuhtauksiin ja rasvaisuuteen taipuvasta ihotyypistäni huolimatta suosin nykyään herkän ihon tuotteita. Kaksi niin erilaista ihoa, mutta silti niin paljon yhteistä. Weledan Manteli puhdistusemulsio onkin tarkoitettu herkälle sekä rasvoittuvalle iholle. Tuote lupaa rauhoittaa, tasapainottaa ja vahvistaa ihoa suojaavia toimintoja. Manteliöljyn rasvahapot auttavat myös pitämään kiinni kasvojen kosteudesta.


Teen aina uusille puhdistustuotteille kasvovesitestin, jotta näen onko kasvoille jäänyt meikin jäämiä. Weleda läpäisi kokeen puhtain vanulapuin, joten lempeä puhdistustuotekin voi olla tehokas meikin poistamisessa. Keveän mantelin tuoksuinen puhdistusemulsio on täydellistä hemmottelua kasvoilleni. Kauniin vaaleanpunaiseen metallituubiin tarttuessani tiedän, että ihostani tulee puhdas ja hoidettu. 

Kasvovedellä viimeistely ei kuitenkaan ole tarpeen, koska Weledan tuubi kätkee sisäänsä maitohappoa, joka palauttaa pH-arvot kohdilleen. Eikä iholle tule sellaista tunnettakaan, että kaipaisin raikastavaa kasvovettä. Täyteläisestä koostumuksesta huolimatta kasvoille ei jää epämukavaa kalvomaista tai rasvaista pintaa.



Onpa ihosi epätasapainossa, herkistynyt tai aknesta kärsivä, niin Weledan Manteli-sarja on kokeilemisen arvoinen. Puhdistusemulsio maksaa Biodellyssä* 15,90 €. Manteli-tuotteista löytyy myös kaksi erilaista kasvovoidetta, kevyempi emulsio* ja täyteläisempi versio* kuivemmalle iholle. Valikoimissa on myös Manteli kasvoöljy*, jolla voi tehostaa voiteiden ominaisuuksia. Öljy sopii myös silmämeikin poistamiseen, joka on oma suosikkitapani poistaa ripsiväri hellästi ja nopeasti.


Tuote on saatu testiin. *mainoslinkki.

14 kommenttia:

  1. Näköjään julkaistiin Weledasta melkein samalla minuutilla. :D Näitäkin tuotteita tekisi mieli testata. Pidän pelkästä manteliöljystä ihan suunnattomasti ihonhoidosta, joten näiden tuotteiden täytyy olla hyviä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin saman, hauska sattuma :D. Mulla onkin useita öljyjä käytössä, mutta juuri manteliöljyä en olekaan kokeillut. Mutta tämän perusteella pitää varmaan tutustua lisää mantelituotteisiin :)

      Poista
  2. Tämä kuulostaa ihanalta tuotteelta :) Mulla ei ole Weledasta kokemusta kuin suihkuvoiteista ja öljyistä. Suihkuvoiteista olen tykännyt tosi paljon, mutta öljyt alkaa kutisemaan mun iholla. Olen kokeillut vaikka mitä Weledan eri öljyjä, mutta mun iho ja Weledan öljyt ei vaan löydä yhteistä säveltä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Weledan ihonhoitotuotteet ovat mulle tuttuja, mutta vartalotuotteita en olekaan kokeillut. Aika jännä reaktio öljyihin, mulla aina kaikki öljyt tuntuvat vain hoitavan pehmeiltä :)

      Poista
  3. Mä käytän säännöllisesti Weledan vartaloöljyä kasvojen pesuun (teen siis 2 vaiheisen pesun aina iltaisin) ja muitakin vartalotuotteita testanneena olen niistä tykännyt. Hauska tarina tähän kyseiseen putsariin; tätä oli joskus meidän äidillä, ja mun sääriä kutitti kuivan ihon takia ja halusin rasvata ne. Menin hakemaan kaapista ensimmäisen asian, jossa luki Lotion ja hieroin tyytyväisenä iholle. Mutta kun ei se imeytynyt. Katsoin purkkia ja tajusin että voi ei, täähän on CLEANSING lotion :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljyt ovat kyllä loistavia ihonpuhdistuksessa ja liuottavat meikin hyvin irti. Vaikka Weleda onkin kosteuttava, niin ei tästä ehkä ihan kosteusvoiteeksi ole :D. Pikkuvirheitä sattuu itsellekin joskus, esim. shampoo ja hoitoaine menee sekaisin :D

      Poista
  4. Niinpä, silloin reilu 20 vuotta sitten rasvoittuvaa teini-ihoa neuvottiin hoitamaan pikkaisen erilailla kuin tänä päivänä. Itse luulen, että osa iho-ongelmistani parikymppisenä reilu 15 vuotta sitten johtui juuri liian tujuista putsareista, vasta kolmekymppisenä tajusin, että se onkin se hemmottelu ja hoitavuus, mitä iho kaipaa, ei kovia otteita. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen suositeltiin esim. Clearasilia, joka sai ainakin minun ihoni hilseilevän kuivaksi. Toivottavasti epäpuhtaan ihon kanssa kamppailevat hoksaisivat kuunnella ihoaan, koska veikkaan, että aika moni iho kaipaa lisää kosteutta :)

      Poista
  5. Olen mokaillut juuri samalla tavalla ja "hoitanut" ihoani turhankin tujuilla tuotteilla tajuamatta, että rasvainenkin iho tarvitsee muutakin kuin vain kuurausta. Tuota mantelia minä vähän ihmettelen, kun sitä on jokaisessa luonnonkosmetiikka- tuotteessa ja itse taidan olla sille herkistynyt. Harmi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ymmärtänytkin niin, että moni on mantelille herkistynyt. Ilmeisesti mantelia suositaan sen ihoa suojaavien ominaisuuksien takia ja se estää kosteuden haihtumista :)

      Poista
  6. Kyllä se vain on niin, että hellät otteet ovat monta kertaa sille rasvaisemmallekin iholle niin paljon paremmat! Olen myös kantapään kautta asian tajunnut. Enää ei tee mieli oikein vilkaistakaan sellaisten hc-pesuaineiden puoleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kosteusvoiteissakin olen mennyt kosteuttavampaan suuntaan, koska olen huomannut, ettei talvella riitä kevyet mattavoiteet :)

      Poista
  7. Kun tajuaiskin olla ihoo rankasematta.. Niin usein syyllistyy aivan liian tujuihin tuotteisiin joka sit myös äkkiä kostautuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ainakin talveksi hylkään kaikki pesevät tuotteet, koska ne ei vaan tee hyvää iholle :)

      Poista