torstai 9. helmikuuta 2017

Luksus karitevoi / Pure by Ekovista

Minulla tulee perinteisestä karitevoista mieleen hyvin kiinteä ja jopa kova koostumus. Mutta onneksi Pure by Ekovistan Karitevoi Nilotica on täysin erilainen. Uusi karitevoi on itäafrikkalaista Nilotica-lajia, joka eroaa muista karitevoista sen pehmeän koostumuksen takia. Yleensä karitevoita pitää sulatella ihon lämmössä notkeammaksi, mutta Nilotica-karitevoi levittyy kauniisti iholle suoraan purkista. Lähes voidemaisen ja kuohkean karitevoin sively on oikeaa luksusta.


Pure by Ekovista karitevoi on sataprosenttisen puhdasta, luomua ja prosessoimatonta. Se ei sisällä esimerkiksi mitään säilöntäaineita tai hajusteita. INCI-listassa on vain yksi ainesosa, joka on luonnollisesti karitevoi. Näin puhdas karitevoi sopii koko vartalolle. Huulille, kasvoille ja kaikkialle missä kosteutta kaivataan. Todellinen monitoimituote siis! Tykkään käyttää karitevoita ihon kuivimpiin kohtiin, eli käsiin ja kantapäihin. 

Karitevoin ominaisuuksia ovat muun muassa rauhoittavuus, tulehduksia estävä vaikutus ja ihon uudistaminen. Karitevoi parantaa ihon elastisuutta, joten sitä suositellaan esimerkiksi venymäarpien hoitamiseen ja niiden ehkäisyyn. Karitevoi on niin hoitavaa, että olen joskus maininnutkin sen olevan yksi suosikki ainesosani kosmetiikassa. Sen teho sopii etenkin talveen, koska iho pysyy pitkään kosteutetun tuntoisena ja sileän pehmeänä.

Puhdas karitevoi ei imeydy ihoon ihan hetkessä. Mutta juuri siksi voide on ihanan rauhoittavaa iholla, joka kipristelee kuivuudesta. Karitevoin herkullisuutta lisää myös sen tuoksu, joka tuo mieleen suklaan (tai toisten mielestä pähkinän). 


Ekovistan karitevoilla on myös sosiaalinen rooli, joka auttaa ihmisiä saamaan elantonsa. Karitevoi tulee Pohjois-Ugandasta, jossa sota kesti lähes pari vuosikymmentä. Taistelut aiheuttivat myös viljelysten tuhoamista, kuten shea-puiden kaatoa polttopuiksi. Tänä päivänä tilanne on rauhallisempi ja ihmiset voivat saada elinkeinonsa esimerkiksi shea-puista ja niiden tuottamista pähkinöistä, joista puristetaan karitevoita. Yli 2000 maanviljelijää on saanut Ecocert-koulutuksen, joka nostaa ymmärrystä ja arvostusta shea-puita kohtaan. Näin ihmiset saavat työtä, luontoa suojellaan ja maan perinteet jatkuvat.


Pure by Ekovista Nilotica karitevoi tulee 100 ml lasipurkissa, joka on todella kaunis ulkoasultaan. Pakkauksen tumma väri suojaa tuotetta valolta ja parantaa säilyvyyttä. Hintaa karitevoilla on noin 16 € esimerkiksi Biodellyssä ja Ruohonjuuressa.


Tuote on saatu testiin.

10 kommenttia:

 1. Mä tykkään kans karitevoin tuoksusta. Tälläiset balmimaisemmat tuotteet ovat aivan ihania laittaa yöksi. Antaa vaan hetken isompien imeytyä ja sitten nukkumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri samaa mieltä. Yön aikana tälläinen voide on parhaimmillaan, koska päivällä tulee pestyä käsiä tiuhaan ja puuhattua kaikenlaista :)

   Poista
 2. Tykkään karitevoita sisältävistä voiteista. Karitevoi on kunnon tavaraa, meikälikan makuun tarpeeksi tuhtia. Hienoa, että tuottamisessa on myös sosiaalisen vastuun ulottuvuus. Siitä iso käsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karitevoi on kyllä erinomainen ainesosa, joka on nyt entistä paremmassa muodossa :)

   Poista
 3. Purkki vetoaa ja vielä lasia, olen heikkoina ruskeisiin lääkepullomaisiin purkkeihin. Tietäen vielä, että nämä todella ravitsevat luonnonkosmetiikkavoiteet on rauhoittavia iholle. Ihana tuote varmasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkepulloväri on kauniin ajaton, mutta myös suojaa tuotetta valolta. Tämä on aivan ihana talvituote :)

   Poista
 4. Kuulostaa ihanalta. Täytyy ehdottomasti testata tää jossain vaiheessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karitevoi on minusta yksi tehokkain ainesosa, joka hoitaa kuivan ihon kuntoon :)

   Poista
 5. Tää kuulostaa niin hyvältä! Mä rakastan kaakaon/pähkinän tuoksua ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihanaa, että tuoksu tulee aidoista sheapuun pähkinöistä eikä keinotekoisista aineista :)

   Poista