torstai 23. helmikuuta 2017

Ihonhoidon ihmeaine? Retinolin testailua

Olen aiemmin hullaantunut AHA-haposta, sitten hyaluronihaposta ja nyt on menossa retinolibuumi. Retinoli (A-vitamiini) on oikea tehoaine esimerkiksi akneen ja ikääntymisen merkkeihin, mutta minua kiinnosti eniten sen mahdolliset vaikutukset huokosiin. Minulla on isot ihohuokoset, joiden toivoisin pienenevän edes hetkisen verran.


Ostin iHerbistä Life-Flo Retinol A 1 %, joka on roll-on-pakkauksessa tuleva, nestemäinen retinoli. 1 % retinoli on aika vahva, ja yleensä kannattaa aloittaa miedommasta päästä. Tunnen hyvin ihoni, joten uskalsin kokeilla tätä eikä mitään ärsytystä ilmaantunut. Tuote tuoksuu todella tymäkälle, ja hieman etikkaiselle, joten sekin kertoo aloittamaan kokeilun varovasti.

Käytän retinolia iltaisin kasvojen pesun jälkeen ja ennen kosteusvoidetta. Life-Flo retinoli on hyvin nestemäinen ja imeytyy nopeasti ihoon. Ihan joka ilta en ole tätä käyttänyt, mutta ainakin noin 3 kertaa viikossa. Ajatukseni retinolia kohtaan olivat suuret, joten ehkä odotin näkeväni merkittävämpiä muutoksia. Mutta koen huomaavani huokosissa hiukan pienentymistä ja kasvojen sävy on tasaisemman näköinen. 

Roll-on-pakkausta on mukava pyöritellä suoraan iholle, mutta toisaalta se ei ole kaikista hygieenisin vaihtoehto suoran ihokosketuksen takia. Pakkaus on myös pieni, vain 7 ml. Mutta ymmärtääkseni retinoli ei säily hirveän hyvin, joten tuotetta kannattaa käyttää ahkerasti.


Sanon sanasen tästäkin tuotteesta, koska se tuli kuvattua yhtäaikaa retinolin kanssa. Optimistisesti ajattelin tykkääväni BWC eli Beauty Without Cruelty 3 % AHA Complex puhdistusgeelistä sen sisältämän AHA-happojen takia. Mutta geeli olikin liian pesevä (eli kuivattava) enkä kokenut sen tekevän iholleni mitään. Hassua miten tämän tuotteen AHA-hapot eivät tehneet vaikutusta kasvoilleni, koska yleensä AHA-tuotteet vähintään kirkastavat ihoani.


Retinoli ja AHA-puhdistusgeeli ovat molemmat esimerkiksi iHerbin valikoimissa. Life-Flo retinoli maksaa 6,90 € ja BWC puhdistusgeelin voi ostaa matkakoossa hintaan 2,12 € tai täysikokoisena 8,54 €.

Kohuttujen ja kehuttujen The Ordinary tuotteiden kokeilu on minulla vielä alussa, mutta olen vaihtanut Life-Flon testailun The Ordinaryn Retinoidiin, joka tuntuu heti tehokkaammalta. Mutta siitä lisää sitten myöhemmin, kunnes saan pidempiaikaista kokemusta.

12 kommenttia:

 1. Samat buumit on täälläkin koko ajan päällä, voisi lisätä vielä C-vitamiinibuumin listaan. :D Mutta joo, kaikki ovat oikeasti hyviä juttuja iholle. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin C-vitamiini myös :D. Sitäkin on kaapissa odottamassa ihon kirkastusta varten, mutta pitää olla malttia etten testaile kaikkea yhtäaikaa.

   Poista
 2. Tästä Life-Fl retinol-tuotteesta en ole kuullutkaan, mutta olen niin retinol-uskovainen nykyään, että menen sopulina kaikkien retinol-tuotteiden perässä;) Hintakin on ihan kohtuullinen.
  Ordinary retinol on mullakin vielä testivaiheessa. Siitä sitten lisää jossain vaiheessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iHerbissä on jonkun verran retinolituotteita, joita kokeilisin mieluusti lisää. Harmi vaan, että iHerbin postikulut ovat helposti melko korkeat :)

   Poista
  2. Hei kysynpä nyt tässä, että onkohan siellä jotenkin muutettu postituskäytäntöjä, kun en saanut ollenkaan näkyviin enää alle 10 dollarin postikuluja :o Jäi tilaus tekemättä.

   Poista
  3. Riippuu tosi paljon tuotteiden koosta (painosta) ja määrästä miten postikulut muodostuu. Itse olen saanut yleensä noin 7 dollarin postikulut, mutta teen vain parin tuotteen tilauksia kerrallaan enkä enää juuri osta isoja vartalovoitepulloja yms. :)

   Poista
 3. Mulla on ollut tuo BWC:n putsari joskus vakkarina. :) Ihoni oli silloin ehkä rasvoittuvampi ja tykkäsin, mutta sitten kyllästyin tilaamaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytin tuota pahimpaan talviaikaan, joten se voi olla syynä, että mun iho tuntui tosi kuivalta sen jälkeen. Ehkä se toimii kesällä paremmin. Ulkomailta tilaaminen on kyllä hankalaa tuotteiden kanssa, joita käyttää koko ajan :)

   Poista
 4. Jännä tuo "tuoksu" tuossa,kaikki retinol-tuotteet mitä ite oon käyttäny on ollu täysin tuoksuttomia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Ordinaryn Retinolia en vielä kokeillut, mutta Advanced Retinoid taitaa olla kanssa aika tuoksutonta. Mutta tässä oli kyllä selvä hapan tuoksu :)

   Poista
 5. Mä käytän retinolia vähän kausittain, nyt olen vaihteeksi innostunut hapoista, testissä onkin aika tehokas tuote josta tulee jossain vaiheessa juttua blogiin ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ottanut salisyylihapon ihonhoitoon, jos se auttaisi mustapäihin ja AHA-naamiota käytän myös säännöllisesti, joten happoja tulee käytettyä :)

   Poista