perjantai 11. elokuuta 2017

Mustapäät pois? COSRX BHA Blackhead Power Liquid

Teksti sisältää mainoslinkkejä.*


Mustapäät ja niiden poistaminen ovat ikuinen ongelma. Ne saa hetkeksi pois, mutta kohta tilanne on taas sama. Korealaisesta kosmetiikasta löytyy mustapäätuotteita joka lähtöön, joten aloitin tutustumisen yhdestä klassikosta. COSRX BHA Blackhead Power Liquid on tuote, joka nousee aina esiin, kun esimerkiksi bloggaajat esittelevät suosikkejaan korealaisesta kosmetiikasta. Tuote lupaa kuoria ihoa puhdistaen mustapäät pois ja auttaa pitämään huokoset puhtaampina.

COSRX BHA on kuoriva neste, joka sisältää 4 prosentin vahvuista ainesosaa nimeltä betaine salicylate eli betaiinisalisylaatti. BHA-hapoista puhuttaessa tarkoitetaan yleensä salisyylihappoa, mutta betaiinisalisylaatin sanotaan olevan hellävaraisempi vaihtoehto. 

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

CORSX BHA:n käyttämisessä tuntuu olevan hieman makueroja. Jotkut käyttävät tätä esimerkiksi 1-3 kertaa viikossa, kun moni ottaa BHA-nesteen jokapäiväiseen ihonhoitoon. Kukin löytää varmasti sen oikean käyttömäärän ihonsa kunnon ja tarpeen mukaan.

Mutta se on tärkeää miten tätä käyttää, ja se tapahtuu minulla illalla ihonpuhdistuksen jälkeen. Korealaisen ihonhoitorutiinin mukaan kasvot pestään ensin öljypuhdistuksella. Kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa käytetään pH-arvoiltaan hapanta puhdistustuotetta, kuten geeliä ja tämän jälkeen iho viimeistellään pH-arvoiltaan matalalla kasvovedellä. COSRX BHA-nesteen pH on 4, joten myös muiden tuotteiden pH-arvon olisi hyvä olla noin 4-5.pH-arvolla on merkitystä, koska BHA:n aktiiviaineet ovat riippuvaisia sopivasta pH-arvosta. Mikään ei toki estä käyttämästä ihan  "tavallisia" ihonhoituotteita, jotka löytyy kaapista, mutta sillä voi olla vaikutusta tuotteen tehokkuuteen.

BHA-neste voidaan levittää kasvoille, kun iho on puhdistettu ja pH-arvot ovat kohdillaan. Tuotteen vaikutusaika on 20 minuuttia. Neste imeytyy ihoon nopeasti ja jättää lähes mattaisen pinnan kasvoille. Ihoa ei kuitenkaan kiristä tai kuumota lainkaan, vaan BHA tuntuu suorastaan kosteuttavan ihoa. Käyttö kannattaa aloittaa ihan rauhassa eli alkuun vaikka kokeilemalla lyhyempää vaikutusaikaa, koska kyseessä on kuitenkin kemiallisesti kuoriva tuote.

COSRX BHA Blackhead Power Liquid

                                      Lue myös: Parhaat korealaiset kangasnaamiot

Vaikutusajan jälkeen tuote voidaan jättää iholle. Jotkut haluavat pestä tai pyyhkiä BHA:n kasvovedellä pois ja jatkaa siitä ihonhoitoa. Tästä ei ole yhtä selkeää sääntöä, vaan taas kannattaa kokeilla mikä tuntuu parhaalta itselle. Jos käyttää korealaisia tuotteita, niin täältä löytyy lista, jossa on eri ihonhoitotuotteiden käyttöjärjestys BHA:n jälkeen. Mutta toki voi käyttää länsimaisia seerumeita ja kasvovoiteita, jos ei halua täysin hurahtaa korealaisiin tapoihin.

Eikä kannata säikähtää, jos ihon kunto pahenee aluksi. Minulla tuli muutamia finnejä poskiin, joihin ei yleensä ilmesty näppyjä. Iho voi siis alkuun puskea epäpuhtauksia esiin, mutta se on ohimenevä vaihe.

Jos käyttää kuorivaa BHA-tuotetta, niin silloin ei kannata unohtaa aurinkovoidetta. Iho on tuotteen käytön jälkeen entistä herkempi auringonvalolle.

Nyt tulee se kuuluisa MUTTA :D. Vaikka tämä on monelle se holy grail-tuote, niin itse en saanut kummoisia vaikutuksia kolmen kuukauden käytön jälkeen. Halusin kuitenkin kirjoittaa tästä tuotteesta, koska COSRX BHA Blackhead Powder Liquid on klassikkotuote, joka on tepsinyt monen ihmisen mustapäihin. 

COSRX BHA Blackhead Power Liquid masksaa Lyko*, Nobe Beauty* ja Bearel* nettikaupassa noin 30 €.


*mainoslinkki.

12 kommenttia:

 1. No höh, ettei toiminut sulla, kyllä tosiaan kolmessa kuukaudessa pitäisi jo näkyä, todella sinnikkäästi olet testannut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luotin tuotteen tehoihin niin kovasti, etten halunnut heti luovuttaa :)

   Poista
 2. Tämä on mulla haaveilulistalla ja odottelen, että elevenin varastot täydentyisivät. Mutta mä olen ymmärtänyt, ettei tätä tarvitsisi huuhtoa/pyyhkiä pois? Ostin tältä merkiltä muita tuotteita ja olen ihastunut aamuisin käytettäviin kosteuslappuihin, joissa on 0,5% tuota BHA-happoa sekä propolisuutetta. Ovat kyllä heleyttäneet mun ihoa tosi paljon, samoin epäpuhtaudet ovat vähentyneet radikaalisti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä täsmensin asiaa tekstiin, eli tosiaan tämän voi jättää iholle. Mutta jotkut kokee, että tuntuu paremmalta pyyhkiä happo pois. Tämä on varmasti sellainen asia, joka selviää kun testaa itse :)

   Poista
 3. Olen tästä tuotteesta lukenut, mutta ei ole itselle enää ajankohtainen, koska ainakin mun kohdalla ikä on tuonut luontaisetuna mustapäättömän elämän, heh;) Olispa tuollaisia aineita ollut ennnen, kun niille olisi ollut käyttöä.
  En ole koskaan oikeen päässyt sisälle pH-arvojen maailmaan. Pitäisi varmaan tutkia lähemmin mikä merkitys niillä on ja pitäisikö itse skarpata jotenkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän tuotteen käyttö tuntui aluksi hankalalta juuri pH-asioiden takia, koska enpä ole ennen siihen kiinnittänyt huomiota :D

   Poista
 4. Musta tuntuu, että käytin ennen kaikki saatavilla olevat mustapäätuotteet tuloksetta, kunnes tajusin ettei ne naamassa näkyvät pilkut ollutkaan mustapäitä, eikä niihin siksi mitkään litkut vaikuttaneet. Siitä huolimatta saattaisin hyvinkin tämän ostaa, koska sitä on niin paljon kehuttu joka paikassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen kuullut, että mustapäiksi luulemat asiat voivat ollakin jotain muuta, mutta itse olen kuitenkin satavarma että omani ovat mustapäitä :)

   Poista
 5. Harmi, ettei tuote toiminut sun kohdalla :/ Mun on tarkoitus ostaa tämä myös testiin, joten täytyy ehdottomasti jakaa omat kokemukset tuotteen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin kokeilla jotain toista vastaavaa tuotetta, jos joku muu toimisi :)

   Poista
 6. Voi olla, että mäkin sorrun jossain vaiheessa ostamaan tämän, kun oon tosiaan itsekin tästä lukenut kehuja. Just tilasin eleveniltä muutamat mustapäätuotteet ja niiden kanssa alkoi testailut jo lupaavasti, vaikka ensimmäisen naamion kohdalla oli pientä kärsimystä, kun revin sitä kasvoilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset revittävät naamiot voivat olla joskus aika tuskallisia, joten siksi suosin mieluiten ihan voide- tai kangasnaamioita :)

   Poista