tiistai 15. toukokuuta 2018

Uudet cruelty-free siveltimet - Jane Iredale

Toimivat työkalut ovat aina tarpeen ja näin on myös meikkaamisen suhteen. Siinä oikeasti huomaa eron lopputuloksessa, jos käyttää huonoa tai hyvää sivellintä. Jane Iredale on uudistanut siveltimensä, jotka ovat nyt täysin vegaanisia. Ei siis tarvitse miettiä mistä eläimistä tai millaisista olosuhteista karvat ovat päätyneet siveltimeen. Siveltimet on valmistettu synteettisistä kuiduista, kuten naturonista ja/tai taklonista. Nämä ovat luonnonkarvaa muistuttavia materiaaleja. Naturon sopii erityisesti kuiville mineraaleille, kun taas taklon voidemaisille tuotteille.


Käytän joka päivä kabukia, vaikka moni ehkä mieltää sen vain irtonaisten mineraalimeikkien siveltimeksi. Mutta minä huiskin kabukilla esimerkiksi kivipuutereita. Myös matkameikkipussissani on vain yksi sivellin, eli kabuki, koska minusta se taipuu vaikkapa poskipunan tai aurinkopuuterin lisäämiseen. Eikä lyhyt varsi vie paljoa tilaa, mutta siitä saa kuitenkin hyvän otteen.

Jane Iredalen Kabuki Brushin naturon-kuidut tuntuvat liukkailta, mutta ne nappaavat puuteria itseensä juuri sopivan verran. Näin ei tule puuteriövereitä, ja kasvot näyttävät luonnollisilta. Heleän annostelun vuoksi kabuki sopii mainiosti vaikkapa päivän aikana tehtävään meikin siistimiseen. Sivellin on pehmeä, muttei liian tiivis, joten se joustaa kasvojen muotoja mukaillen. Tätä on siis mukava käyttää ja onhan ruusukultainen varsi erityisen kaunis.


Tasapäinen The Handi Brush on tarkoitettu irtopohjalle, puristepohjalle, poskipunalle sekä hohdetuotteille. Voisi ajatella, että tasapintainen sivellin olisi muotonsa puolesta sopivin meikkipohjan pyörittelyyn. Minusta The Handi Brush on kuitenkin paras poskipunalle ja hohtoväreille, koska harjasosa on pienehkö eli se sopii rajatummalle alueelle. Yleensä poskipunasivellin on malliltaan sulkamaisen litteä, mutta vanhoja tottumuksia on hyvä tuulettaa.

Onkohan syynä siveltimen tasapäinen malli, koska se ottaa enemmän väriä pintaansa. The Handi Brushilla saa jo kertasipaisulla väriä mukavan verran, joten poskipunan hehku tulee iholle nopealla huiskauksella. Myös häivyttely toimii helposti pehmeillä naturon-kuiduilla ilman raastavaa työstämistä. Tasapäisistä harjaksista huolimatta sivellin joustaa ja muoto litistyy pehmeästi ihoa vasten. Kuten kabukissa, niin tässäkin on melko lyhyt varsi. Se on oikeastaan enemmän makuuni, koska tykkään meikata melko lähellä peiliä.


Siveltimien taustalla vilkkuu Jane Iredalen GreatShape Contour -paletti, joka on mainio tuote luonnolliseen meikkiin ja siitä voi lukea lisää täältä. Uusiin synteettisiin sivellinvalikoimiin voi tutustua Jane Iredalen nettikaupassa (en hyödy linkin klikkaamisesta). Kabuki Brush maksaa 50,90 € ja The Handi Brush 62,05 €.


Tuotteet on saatu testiin.

8 kommenttia:

 1. Mulla on myös noi siveltimet, ja kabukin liukkaus aluksi hämmensi. Mutta ihania ovat silti. :) Mä käytän myös kabukia päivittäin ihan "väärin",myös korostustuotteille joskus. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kun en juurikaan käytä irtomuodossa olevia mineraalimeikkejä, niin kabukille tulee pakostakin erilaista käyttöä ja minulla se on päätynyt korvaamaan puuterisudin :)

   Poista
 2. Siveltimet näyttävät upeilta ja vaikuttavat toimivilta. Hintataso on aika kova, mutta laatuhan aina maksaa, ja jos siveltimet kestävät aikaa ja käyttöä moitteetta, niin mikäpä siinä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden siveltimien arvo olikin korkeimmasta päästä, mutta muuten hinnat alkavat noin paristakympistä. Hyvät siveltimet tosiaan kestävät vuosia ja jos niitä käyttää päivittäin, niin ei se hinta ole kova :)

   Poista
 3. Mäkin levitän tolla Handi Brushilla poskipunaa. :D En käytä siveltimiä meikkipohjassa lainkaan, niin tuon poskipunan levitykseen tuo on kiva. Mua taas hämää toi lyhyt varsi, mut johtuu siitä, että olen tottunut pitkävartisiin, niin vaatii totuttelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla lyhyt varsi on vain etua, koska olen monesti tosi lähellä peiliä ja siinä sivellin vain kopisisi lasia vasten :)

   Poista
 4. Aivan upeen näköinen design noissa siveltimissä!

  VastaaPoista