keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Stenders - koivun tuoksua ja suihkuöljyn hoitavuutta

Tapahtuipa kerran Riian Stockmannilla. Myyjä puhuu minulle latviaa, ja koettaa antaa ostoskoria syliini. Sanon hymyillen "no thank you" ja sama toistuu vielä pari kertaa. Olisin toki voinut ottaa korin ja lapata sen täyteen ihanaa kosmetiikkaa, mutta silti myyjän innokkuus hieman huvitti. Stenders onkin latvialainen kosmetiikkamerkki, jota Suomessa myy ainakin Hehku ja Stockmann. Mutta olin merkin kotimaassa, joten pitihän ostokset tehdä siellä. 


Olen tuoksujen suhteen aika kaikkiruokainen, mutta vihreät ja puhtaat tuoksut kuuluvat erityisiin ihastuksiini. Kuinka ihanaa onkaan käydä suihkussa peseytymässä ja tämän jälkeen sivellä ihoon raikasta vartalovoidetta. Stendersin vartalovoiteen tuoksu on Birch-Green Tea. Koivu ja vihreä tee olivat taikasanat, jotka riittivät minulle. Tuoksu on vihreän puhdas kuin keväällä puhkeavat koivun lehdet. Voide on kevyttä ja nopeasti imeytyvää kesävoidetta, jolloin tämän käytinkin.


Talveen olen varautunut Seaberry Body Shower Oil suihkuöljyllä. Tykkään kosteuttaa kroppaani jo suihkussa, jottei iho kuivu pinkeän kireäksi. Vartaloöljyt ovat tähän tarkoitukseen parasta mitä tiedän. Öljy on sopivan kevyttä, joten siitä ei jää inhottavaa tahmaa. Pieni öljyinen tunne kuitenkin jää ihoon, mutta eihän se olisi suihkuöljy, jos iholla ei tuntuisi mitään. Mutta tuote tekee ainakin hommansa, ja kosteuttaa hyvin ihoa. Suihkuöljyn tuoksu on vähän jännä. Aluksi se on kädellä makean tyrnimarjainen, mutta ihoon hierottuna tuoksu muuttuu vähän pistäväksi. Ei mikään yök-tuoksu, mutta kuitenkin pikkuinen pettymys alun makeuteen.


Molemmat tuotteet maksoivat muistaakseni 9,90 € ja Suomessa hinnat ovat parisen euroa kalliimmat. Voisin ja pitäisikin kokeilla lisää Stendersiä, koska valikoimissa on tosi kivan tuoksuisia tuotteita. Stendersillä on muuten omia myymälöitä Latviassa, jotka ovat todella kauniita ja puoleensavetäviä.

Olin aiemmin luullut, että Stenders on puhdasta luonnonkosmetiikkaa, mutta ihan näin ei ole. Luonnollisten aineiden määrä vaihtelee tuotteissa, esimerkiksi vartalovoide on peräti 92 % luonnollista alkuperää, mutta osassa tuotteissa synteettisiä ainesosia on enemmän. Halusin tästä mainita, koska merkin imago voi antaa vaikutelman luonnonkosmetiikasta :)


7 kommenttia:

 1. Oi, suihkuöljy kuulostaa just semmoiselta mikä pitäis hankkia talveksi :) Oiskohan se pistävä tuoksu tullut tuosta aprikoosiöljystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa, koska en ole tainnut aprikoosiöljyä aiemmin nuuhkia. Mutta onneksi tuote kuitenkin toimii ja tuoksu on vain pieni miinus :)

   Poista
 2. Tässä näkee hyvin ihmisten tuoksu mieltymykset sillä mä en taas yleensä välitä vihreistä tuoksuista. Raikkaista kylläkin, mutta niissä täytyy olla yleensä ripaus jotain makeaakin! Aivan ihana design noissa pulloissa ja muutenkin merkki vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli tästä voiteesta mieleen heti Madaran eräs yövoide, jota voisin kuvata samanlaiseksi tuoksuksi. Tykkään tälläisistä tuoksuista todella paljon ja se on totta, että eri tuoksut miellyttävät eri ihmisiä :)

   Poista
 3. Baltian maissa tehdään paljon hyvää kosmetiikkaa; etenkin luonnonkosmetiikka ja "luonnonkosmetiikkaa". Stenders ei ole mulle tuttu, mutta olisi kiva kokeilla jotakin, kun sitä saa kerran mm. Hehkusta. Putelien ulkonäkö on nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Latviasta etenkin tulee paljon hyvää luonnonkosmetiikkaa, kuten Madara, Mossa ja Kivvi. Hehkusta tosiaan löytää, mutta ainakin täällä Stenders-tuotteet on laitettu ihan alahyllylle, josta niitä on vaikea bongata :)

   Poista