maanantai 17. elokuuta 2015

JOIK ja Dr. Bronners ne kesään sopii

JOIK on virolainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka tuotteita olen jo pitkään ihastellut. Pidän pakkausten kauniista ulkoasusta sekä ihanasta tuoksumaailmasta. Ostin kokeiluun Grapefruit & Mandarin Body Lotion With Carrot Oil vartalovoiteen, jonka hedelmäisen keltainen väri oli iso houkutin ostopäätöksen tekemiseksi. Voide sisältää porkkanaöljyä, kuten alla olevasta kuvasta voi huomata hieman keltaisuutta iholla. Väri antaa iholle hehkua, mutta toki tätä ei tarvitse niin paljon läträtä, että koko kroppa on porkkanan oranssi. Porkkanaöjyn takia tuotetta suositellaan käytettäväksi etenkin auringonoton jälkeen, koska porkkanaöljy syventää rusketusta. Voide voi myös värittää vaaleat vaatteet, joten se kannattaa hieroa huolellisesti ihoon. Mielestäni tämä sopii todella hyvin kesään. Käytän aika harvoin itseruskettavia, mutta JOIK voiteen avulla saa piristystä kalman kalpealle iholle.


Voiteen tuoksu on melko makea, ja tässä on selkeästi huomattavissa etiketissä mainitut hedelmät. Mandariini tuo imelyyttä, jota greippi hieman taittaa, mutta aika sokerisen hedelmäisellä linjalla pysytään.


JOIK Grapefruit & Mandarin vartalovoidetta myy vaikkapa LoveLula noin 19 euron hintaan. Aiemmin Stockmannilla myytiin JOIK-sarjaa, mutta ainakin täällä merkki on kadonnut hyllystä.


Dr. Bronner´s on luonnonmukainen sarja, joka tunnetaan etenkin 18-in-1 saippuoista, joita voi käyttää niin hampaiden kuin astioiden pesuun. Joku päivä hankin varmasti ihmesaippuaa, mutta nyt ostin kuitenkin Magic Lotion käsi- ja vartalovoiteen, jonka pakkauksessa tekstiä ja tietoa riittää. Etiketissä esimerkiksi kerrotaan yrityksen toimintatapojen arvostavan työntekijöitä, ympäristöä ja yhteiskuntaa. Kaikkia firman tuottoja ei sijoiteta yritykseen, vaan rahaa käytetään esimerkiksi hyväntekeväisyyteen. 


Tuoksu Peppermint on viileä ja raikas. Erehdyin kokeilemaan tätä ekaa kertaa talvella, ja voi niitä vilunväristyksiä. Viilentävä tunne tulee voimakkaaasti iholle, joten säästelin tätä lämpimiin kesäpäiviin. Kosteuttavuutta on kuitenkin riittävästi, koska haluan kesällä kevyen ja nopeasti imeytyvän vartalovoiteen. Käsivoiteeksi tämä on silti liian lirua.


Dr. Bronners Peppermint vartalovoide maksaa noin 10 euroa esimerkiksi FeelUniquessa ja Lookfantasticissa.

Ja kuten otsikostakin käy ilmi, niin nämä kaksi vartalovoidetta kuuluvat minulla vain kesään. En kaipaa talvella viilentävää tai värillistä vartalovoidetta, joten saa nähdä ehdinkö kuluttaa purkkeja ennen syksyä.

4 kommenttia:

 1. Dr. Bronnerin viilentävä voide kuulostaa juuri kivalta "päiväkäyttöön". :) Oon nähnyt merkkiä myynnissä myös esim. Stockalla ja joissain suomalaisissa nettikaupoissakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tykännyt siitä illalla suihkun jälkeen, koska tulee raikas fiilis, mutta todellakin voi tulla jopa kylmä. Suomessa toki myydään myös, itse tilailen aina laiskasti netistä :D

   Poista
 2. Bronneria löytyy täältäkin>rakastan! Joik vartalovoiteen tilasin Bellapuodista enkä ole vielä testannut. Tuoksu on ainakin ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joik on ihanan oloinen merkki, jota mielelläni testailisin itsekin lisää :)

   Poista