maanantai 2. maaliskuuta 2015

Vartalovoita ja höyläystä

Iho kuivuu talvella, eikä karvojen ajelu sitä mitenkään edesauta. Ihokarvojen ajelun jälkeiset punaiset näpyt ovat varmasti monille tuttuja. Niihin tietenkin auttaa esimerkiksi hyvä terä ja sheivausgeeli, mutta silti näppyjä ainakin itselleni tulee. 


Käytän karvojen ajelun jälkeen aina teepuu- tai aloeverageeliä rauhoittamaan ihoa, mutta parhaaksi avuksi olen todennut tehokkaan ihon kosteutuksen. 


Käytän karvojen poiston jälkeen tuhtia vartalovoita, jotta iho tulee kunnolla kosteutettua. Olen huomannut tämän auttavan todella paljon näppyongelmaan. Tavallisen vartalovoiteen ja vartalovoin käytön välillä on selvä ero.


Jotkut neuvovat käyttämään hiustenhoitoainetta ihokarvojen ajeluun, koska tämänkin sanotaan estävän näppyjä ja jättävän ihon pehmeäksi. Mutta itse en koe hoitoaineen olevan tarpeeksi liukas terän alla, joten suosin läpinäkyviä geelejä, joita on vaikkapa RFSU:n ja Dermosilin valikoimissa. Minulta löytyy myös epilaattori, mutta useamman yrityksen jälkeen olen joutunut toteamaan, että olen liian kipuherkkä sille. Höylällä siis mennään.

12 kommenttia:

 1. Kannattaa kokeilla epilointia heti saunan/suihkun jälkeen jolloin iho on pehmeämpi. Seuraavalla kerralla ei edes satu niin paljon, eikä tule pilkkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä nyt muistakaan olenko näin kokeillut, mutta pitää muistaa ensi kerralla, jos vielä rohkenen epilaattoriin koskea :)

   Poista
 2. Pelkkä kosteusvoidekin on kuulemma hyvä höyläyksessä. Ehkä kuitenkin sellainen halpa versio, ettei parasta Dioriaan yms. nyt kukaan laittais:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallista voidetta en olekaan käyttänyt, koska olen kokenut geelimäiset tuotteet parhaiksi :)

   Poista
 3. Minäkin käytän joko vartalovoiteita tai sitten karvojen ajeluun tarkoitettavia aineita. Ihan parhaan bikinirajojen ajeluun löysin RFSU:lta.

  Käytän miesten Gillette Mach teriä, ne vaan on maailman parhaita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miesten höyliä minäkin enimmäkseen käytän. Gilletten miesten höylissä on enemmän teriä, joten ne ovat tehokkaita :)

   Poista
 4. Kunnollinen höylä auttaa myös huomattavasti asiaa. Suosittelen hankkimaan Gilleten Venus-höylän. Suosikkiteräni siihen ovat Breeze ja Olay. Mulla ei koskaan tule sääriin näppyjä tolla ajellessa ja kainaloihinkin vaan harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toki höylän pitää olla hyvä ja tarpeeksi monta terää. Suosinkin tämän takia miesten höyliä :)

   Poista
 5. Harmi, että epilaattoria ei käy. :( Mä joskus aikoinaan ajattelin, etten koskaan pysty vetämään sillä kainalokarvoja, liian kivuliasta. Mutta sitten kerran itkua parkuen vaan tein sen ja sen jälkeen se on vaan ollut aina helpompaa. Enää en oikeastaan tunne kipua kainaloissa, paitsi silloin, jos edellisestä ajokerrasta on vierähtänyt liian kauan. Musta olis varmaan saanut tuolloin ekalla kerralla hyvän videon, sillä muutama ruma sanakin taisi päästä. :D Joten ymmärrän kyllä, että kaikki eivät epilaattorin kipua kestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki aina sanoo, että kerran se epilaattori vain kirpaisee ja sitten siihen tottuu. Olen useamman kerran epiloinut sääret, mutta kidutukselta se on tuntunut joka kerta :D

   Poista
 6. Olen huomannut sen, että kun ajan saunan jälkeen sääret, vielä saunan lämmössä istuessa, ei nouse pilkkuja, eikä iho ärsyynny. Ajogeelillä ja höylällä minäkin ajelen. :)

  http://jviideskerros.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunan lämpö on varmasti hyvä pehmittämään ihoa. Itse sheivaan yleensä suihkun loppupuolella, koska siinäkin iho on pehmentynyt :)

   Poista