lauantai 6. joulukuuta 2014

Methylisothiazolinone & kuivuneet kädet

En ole mitenkään herkkäihoinen, eikä ihoni helposti reagoi mihinkään tuotteisiin negatiivisesti. Otin pari viikkoa sitten käyttöön Methodin Sweet Water vaahtoavan käsisaippuan, johon käsieni iho kuitenkin reagoi. Käytin saippuaa viikon verran, kunnes yksi päivä ihmettelin sormien välissä hilseilevän kuivaksi muuttunutta ihoa. Iho ei ollut mitenkään kipeä, joten en varmaan ihan heti ollut kuivumista huomannut.


En ollut mitään muuta tuotetta vaihtanut käsieni kosteutuksessa ja pesussa, kuin ottanut käyttöön Methodin käsisaippuan. Lopetin saippuan käytön ja rasvasin ihoa huolella, jolloin kuivuneet kohdat alkoivat osoittaa parantumista parin päivän kuluessa. Varmistuakseni kuivumisen aiheuttajasta otin Method-saippuan pienen tauon jälkeen käyttöön ja iho kuivui taas.


Osasinkin heti epäillä iho-ongelmien aiheuttajaksi Methodia, koska muistin iHerb-tilauksen postaukseen jätetyt kommentit Methodin ainesosista ja kommentissa mainitun INCImix-blogin jutun aiheesta.


En ajatellut, että Method-saippua kuitenkaan aiheuttaisi mitään haittaa, koska olin aivan ongelmitta käyttänyt tämän Method Minnie Mouse vaahtoavan saippuan.


Minnie Mouse Inci-lista iHerbistä:
Aqua (water), sodium lauryl sulfate, cocamide dea, cocamidopropyl betaine, glycerin, aloe barbadensis gel, tocopheryl acetate (vitamin E), sodium citrate, citric acid, sodium chloride, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolinone, parfum (fragrance).


Sweet Waterin Inci-lista iHerbistä:
Water (aqua), sodium lauryl sulfate*, cocamidopropyl betaine*, glycerin*, aloe barbadensis extract*, tocopheryl acetate (vitamin E)*, citric acid*, sodium chloride*, sodium citrate*, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolinone, fragrance (parfum: benzyl salicylate, hexyl cinnamaldehyde, lilial), external violet 2 (cl 60730). *Denotes Plant or Mineral Origin.

Tästä lähtien siis koetan vältellä methylisothiazolinone ja methylchloroisothiazolinone ainesosia. Googlaamalla löytyi vastauksia, joiden mukaan edellä mainittuja ainesosia ei välttämätä pidetä niin huonoina poishuuhdeltavissa tuotteissa, mutta silloinkin voi helposti esiintyä ainesosille herkistymistä.

4 kommenttia:

 1. Jotenkin ehkä yllättävää, kun kyseessä on kuitenkin eettisyydellä mainostettu brändi. En ole itse käyttänyt methodin tuotteita. Itsellä kuivuu kädet tosi helposti ja alkoi ihan kiinnostamaan, että pahentaisko tämä entisestään. Tosi ilkeän näköistä jälkeä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä sinänsä, että mulla kuivui iho vain sormien välistä eikä muualta. Kuivunut iho ei tosiaan ollut kipeä, mutta meni kuitenkin viikon verran, että iho parani kokonaan.

   Poista
  2. Sormien välissä se iho on ehkä aavistuksen ohuempaa kuin muualla. Jospa oire lähti sen takia sieltä liikkeelle. Sinänsä en oikein osaa luottaa tähän vakuutteluun, että Kathon ei ole vaarallista, kun se pestään heti pois. Asia on kuitenkin niin, että jos sille kunnolla herkistyy, niin pienikin kosketus riittää aiheuttamaan allergisen reaktion. Jokohan ne parabeenit tulis kohta takaisin? :)

   Poista
  3. Ohuempi iho selittääkin asian, en itse hoksannut sitä ajatella :). Parabeenien vaihto Kathoniin ei kyllä ollut paras idea, kun miettii kuinka helposti allergisoiva Kathon on.

   Poista