sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Terre d'Oc karitevoi

Terre d'Oc karitevoi tuli minulle kesällä Livboxin mukana. Purkki on näppärän kokoinen ja söpö kuin nappi. Hyvien ainesosien lisäksi tykkään luonnonkosmetikkatuotteista, koska niiden pakkaukset ovat nättejä ja persoonallisia.


Karitevoita voi käyttää moneen eri tarpeeseen. Livboxin sivuilla käyttötavoiksi mainitaan kädet, huulet, kasvot ja jopa hiukset. Itse olen käyttänyt voidetta käsiin ja huuliin. Minun kasvoilleni tämä olisi liian rasvainen, mutta kuivaihoinen voi hyötyä tästä paljon.


Karitevoi on kiinteää, mutta notkeutuu ihon lämmöstä ja näin voidetta on helpompi levittää haluttuun paikkaan. Terre d'Oc karitevoi jättää iholle rasvaisen pinnan, mutta kosteuttaa hyvin. Esimerkiksi käsilaukkurasvaksi tästä ei ole, koska voi tarvitsee hiukan aikaa imeytyäkseen ihoon. Laitan voita käsiin iltaisin antamaan tehokosteutusta yön ajaksi. Huulilla tykkään kevyen rasvaisista ja voidemaisista tuotteista, joten karitevoi on makuuni liian öljyinen.


Hauskaa pikkupurkissa on sen aukaisutapa. Purkki napsahtaa auki ja kiinni, kun painaa kannen keskeltä. Opin tämän vasta eilen :D

Kuten alla olevasta kuvasta selviää, Terre d'Oc karitevoi on tehty 100 prosenttisesti luonnollisista aineksista.


Terre d'Oc karitevoipurkki painaa 20 g, ja maksaa noin 11 €. Onkohan muuten ihan sama käyttääkö nimitystä shea- vai karitevoi. Ymmärtääkseni ne ovat sama asia?

7 kommenttia:

 1. Terren butterit ovat ihania! Minulta löytyy kaikki neljä ja tämä on yksi suosikeista. Argan butter tuoksuu myös todella ihanalle. Tätä Karitea käytän aina iltaisin kantapäihin. Pehmentää kovat koppurat hetkessä! Minullakin on muuten tulossa juttua blogiin näistä buttereista ;)

  PS. Olet oikeassa, shea- ja karitevoi ovat sama asia :) Sheavoita saadaan karitepuun pähkinästä.

  MS / Beauty Highlights

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantapäihin voisin itsekin tätä kokeilla, koska nykyinen jalkavoiteeni on aika huono. Olen vain todella laiska rasvaamaan jalkapohjia :D. Pitääpä lukea juttusi sitten, kun se ilmestyy :)

   Poista
 2. Usko tai älä, en saa nukuttua, jos kantapäät on kuivat koppurat :D (No okei, ehkä joskus rättiväsyneenä on ihan sama onko ne jalat rasvattu vai ei). Muuten jalkojen rasvailu on jokailtainen tapa. Käsivoidetta kuluu myös ahkerasti, varsinkin talviaikaan :) Ja mitäpä talvella nyt ei kuluisi. Kasvot ja vartalon iho huutaa kosteutta siinä missä kädet ja jalatkin, haha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni häiritsisi kovasti, jos menisin nukkumaan ilman huulirasvaa :). Talvella kosteusvoiteiden käyttö kasvaa kyllä tosi paljon. Kesällä voi käyttä kevyitä voiteita, mutta talvella pitää olla kunnollisia aineita käytössä, kuten vaikka just karitevoita sisältäviä tuotteita.

   Poista
  2. Ei tule täälläkään uni ilman huulirasvaa. Olen ihan huulirasva-addikti! Se selviää blogistanikin ;) En pärjää ilman sitä missään. Huulirasva on ehdoton! :)

   Poista
 3. Kaikki Terren voit on ihania, itse tykkään ehkä viikunavoin tuoksusta noista eniten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tämän voin Livboxista, ja jälkeenpäin luinkin, että tarjolla oli kolme eri vaihtoehtoa. Vaihtoehdoista olisinkin mieluiten kokeillut viikunaa. Karitevoi on kuitenkin aika tuttu tuoksu niin monesta tuotteesta :)

   Poista